Gėlės vietoj cigaretės dalintos ir Šakiuose

Gegužės 31 - ąją buvo minima Pasaulinė nerūkymo diena, kurios metu dar kartą buvo atkreiptas visuomenės dėmesys į tabako žalą žmogaus sveikatai. Šią dieną popierinės gėlės antrą kartą dalijamos ir Šakių rajono mokyklose.

Šakių visuomenės sveikatos biuras antrus metus iš eilės rajono mokyklose vykdė Pasaulinei nerūkymo dienai skirtą akciją „Gėlė vietoj cigaretės“. Kaip teigė visuomenės sveikatos specialistė Edita Zubrickienė, įvairiose rajono mokyklose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai mokiniams dalijo gėlės formos popierinius skirtukus su užrašu: „Ačiū, kad nerūkai“. Pasak E. Zubrickienės, šiųmetė akcija skirta pasyviam rūkymui. Cigarečių dūmai kenkia visiems – net ir nerūkantiems žmonėms, esantiems rūkančiųjų aplinkoje. Statistika rodo, kad pasyvus rūkymas kasmet nusineša 600 tūkstančių gyvybių. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, trečdalis pasyvaus rūkymo aukų yra vaikai, kuriems pakenkė rūkantys namiškiai. Šįkart, pasak E. Zubrickienės, buvo siekiama, kad vaikai apie tabako žalą informuotų namiškius. Akcijos metu rajono mokyklose buvo išdalinta daugiau nei du šimtai tokių skirtukų.

Šakių visuomenės sveikatos biuras Vilkaviškyje taip pat vykdė akciją „Gimiau nerūkantis“. Biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas kartu su Vilkaviškio meru pasveikino gegužės 31-ąją – Pasaulinę nerūkymo dieną, gimusius naujagimius ir jų tėvelius. Jiems buvo įteikti marškinėliais su užrašu „Gimiau nerūkantis”. Beje, ši akcija vyksta visuose Lietuvos miestų gimdymo namuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.