Sugrįžtantiems paukščiams - nauji inkilai

inkilaiJau gražia tradicija yra tapusi kiekvieną pavasarį miškininkų organizuojama pavasario šventė „Paukščiai grįžta namo“, kurios metu šalies miškų urėdijų girininkijose iškeliami inkilai grįžtantiems paukščiams. Kovo 23-iąją tokią šventę Baltkojų girininkijoje suorganizavo ir Šakių miškų urėdija.
 
Nuotr. Baltkojų girininkijoje pavasario šventės metu buvo iškabinta 50 naujų inkilų.
 
Kaip ir kasmet, į visuotinę inkilų kėlimo šventę susirinko būrys rajono miškininkų ir jaunųjų miško bičiulių. Kaip sakė Šakių miškų urėdas Sigitas Tamošaitis, inkilų kėlimo akcijoje dalyvavę Kriūkų, Šakių „Varpo“ ir Jurbarko Naujamiesčio mokyklų moksleiviai bei jų mokytojai, pasiskirstę į atskiras grupes,  iškėlė apie 50 inkilų, skirtų sparnuotiesiems miško gyventojams. „ Vaikų iškelti inkilai bus skirti mažiesiems zyliniams ir žvirbliniams paukšteliams, kadangi didesniems paukščiams, varnėnams ar pelėdoms skirti inkilai, yra gana dideli ir sunkūs, todėl juos vaikams sunkiau iškelti. Iš viso šiemet visose rajono girininkijose bus iškelti  278 inkilai,- po 16 inkilų skirta žalvarniams ir pelėdoms, naujus inkilus turės varnėnai ir kiti miško paukščiai“,- sakė urėdas S. Tamošaitis.  Beje, rajono miškuose yra gana nemažai retų ir saugomų paukščių.

Jaunieji miško bičiuliai, baigę kelti inkilus ir susirinkę prie didžiulio šventinio laužo, aptarė šiemetinio kūrybinio konkurso rezultatus, dalyvavo viktorinoje bei geriausio inkilo rinkimuose. Šakių miškų urėdijos vyriausiasis miškininkas Simonas Šilingas jauniesiems miško bičiuliams papasakojo, kokie reikalavimai keliami inkilų gamybai, koks turėtų būti inkilas, skirtas zylutei, varnėnui ar pelėdai. Vaikai geriausio inkilo konkursui buvo pristatę penkis inkilus. Vieningu komisijos sprendimu, geriausiu  pripažintas iš natūralaus medžio atraižų sukaltas inkilas. Jo savininkė, Bunikių kaime gyvenanti Gabrielė Antanaitytė, apdovanota atminimo dovana. Trečiaklasė prisipažino, jog tokį puikų inkilą jai padėjo sukalti tėvelis. Miškininkai atminimo dovanomis apdovanojo ir kitus aktyviausius jaunuosius miško bičiulius. Aptarus nuveiktus darbus, visi šventės dalyviai buvo pakviesti pasivaišinti gardžiais pietumis, išgerti karštos arbatos.

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.