B. Danielienės jubiliejinėje šventėje – nuoširdūs linkėjimai ir netylantis juokas

danielienePraėjusį ketvirtadienį Šakių viešojoje bibliotekoje vyko poetės Birutės Danielienės 75-mečiui skirtas renginys, į kurį susirinko tie, kurie norėjo pasveikinti poetę šio garbaus jubiliejaus proga. Dėl poetės šmaikštumo renginio metu nuolat netilo jos bičiulių juokas.
 
Nuotr. B. Danielienė dėkojo visiems susirinkusiesiems į jos jubiliejinę šventę, kurios metu poetė taip pat paskaitė kelis paskutiniuosius sukurtus eilėraščius.
 
Nors B. Danielienė daug metų dirbo buhaltere, tačiau ji visada dalyvavo rajono kultūriniame gyvenime ir matė ne vien skaičius – poezija glaudžiai siejosi su moters gyvenimu, poetė jau yra išleidusi tris knygeles. Pagal B. Danielienės parašytus tekstus kuriamos dainos. Jas atlieka Šakių rajono gitaristų klubo vadovas Arūnas Danielius, Girėnų kaimo kapela, Briedžių moterų ansamblis ir kiti.

B. Danielienė teigė, jog eiles rašyti jai yra lengva, nepaisant to, apie ką jos kuriamos. „Dažniausiai mintys ateina prieš miegą arba rytais, ką tik nubudus, kai dar nesinori keltis. Visais atvejais turi būti ramu. Mieliausia man ką nors gero pasakyti apie žmogų ir gamtą“,- teigė poetė.

Poetė niekada nemėgo ir iki šiol nemėgsta meluoti ar sakyti ne tiesą, anaiptol – ji yra labai atvira. B. Danielienės teigimu, tai yra šeimos paveldas. Pasak poetės, jos šeimoje niekada nebuvo melo ir kažkokių užslėptų minčių. „Viskas buvo atvira, visas namų problemas žinojome visi, sprendėme kartu, nuo mūsų su sese niekas nebuvo slepiama, bent jau nepajutome. Aš sakau tai, ką galvoju, bet stengiuosi niekada neįžeisti ir nepažeminti žmogaus“,- mintimis dalijosi moteris.

Šventinio renginio metu B. Danielienė šmaikščiai kalbėdama teigė, jog turi naujų eilėraščių, bet anot jos, jie nėra tinkami naujos knygelės išleidimui. Vieną po kito eilėraščius skaitydama poetė susirinkusiųjų vis klausė: „Tai kur galima tokį dėti?“, toks savikritiškas ir šmaikštus moters elgesys, sukėlė susirinkusiųjų juoką.

75-ojo jubiliejaus proga B. Danielienę pasveikinti atvyko poetės draugai, artimieji, rajono savivaldybės atstovės. Muzikinę kompoziciją persipynusią su jubiliatės eilėmis dovanojo Briedžių moterų ansamblis bei R. Mockeliūnienė ir L. Eringienė, gitaros skambesiais susirinkusiuosius džiugino I. Bagdanavičienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.