Šakių bibliotekoje apdovanoti uoliausi knygų skaitytojai

skaitytojaiRita PLAUŠINAITYTĖ - ŠERKŠNIENĖ  
 
Praėjusį antradienį Šakių viešojoje bibliotekoje rinkosi uoliausi praėjusios vasaros jaunieji knygų skaitytojai. Renginyje „Prisiminkime vasarą su knyga“ bibliotekos lankytojai dalijosi mintimis apie labiausiai patikusias ir didžiausią įspūdį palikusias knygas, buvo apdovanoti aktyviausi skaitytojai.
 
Nuotr. Šakių bibliotekoje apdovanota 13 uoliausių knygų skaitytojų, kurie praėjusią vasarą perskaitė daugiausia knygų ir periodinių leidinių.
 
Vesti šį renginį į pagalbą bibliotekininkėms atskubėjo visą vasarą vaikų literatūros skyriuje savanoriavusios trys merginos: Goda ir Gabija Endzelytės bei Kamilė Povilaitytė. Gerą nuotaiką bibliotekoje kūrė ne tik saldūs prizai už teisingus atsakymus į viktorinos klausimus, vaikų klegesys , bet ir linksmuolis triušis.

Šio renginio svarbiausia dalis –  geriausių knygų skaitytojų apdovanojimas. Apdovanoti buvo net 13 uoliausių bibliotekos skaitytojų. Jauniausia  aktyvia knygų skaitytoja buvo išrinkta Dovilė Lionaitė, kuri šią vasarą perskaitė net 15 knygų. Kaip sakė Dovilės mama, džiugu, kad 6 m. mergaitė skaito knygeles jau pati. Viena aktyviausių vaikų literatūros skyriaus lankytojų ir knygų bei žurnalų ir laikraščių skaitytojų buvo išrinkta Lina Masiulytė, kuri perskaitė 63 leidinius, iš kurių 17 sudaro žurnalai ir laikraščiai. Tarp antros klasės moksleivių iš Šakių „Varpo“ mokyklos uoliausiais skaitytojais buvo išrinkti šie mokiniai: Austėja Verpečinskaitė (31 knyga), Ieva Martinaitytė (26 knygos), Rimtautė Vaičiūnaitė (29 knygos), Danielius Venskūnas (13 knygų). Iš trečios klasės šios mokyklos moksleivių uoliausiai knygas vasarą skaitė Dominykas Palubinskas –  22 knygos, ir Austėja Grigaitytė – 19 knygų. 32 knygas šią vasarą perskaitė ketvirtokė Atėnė Kalesinskaitė, o uoliausia skaitytoja tarp penktos klasės mokinių tapo Gražina Guzevičiūtė, kuri perskaitė 18 knygų. Iš vyresniųjų klasių mokinių vasarą aktyviausiai skaitė bibliotekos savanorė aštuntokė Goda Endzelytė, kuri perskaitė net 29 knygas. Tarp uoliausių Šakių „Žiburio“ gimnazijos skaitytojų yra ir dar dvi bibliotekos savanorės – Gabija Endzelytė (26 knygos) ir Kamilė Povilaitytė (net 40 knygų). Visiems uoliausiems skaitytojams bibliotekininkės įteikė po dovanėlę – naujausius vaikų literatūros leidinius, knygeles. Už aktyvų dalyvavimą bibliotekos renginiuose, jų vedimą, savanorystę ir kitus naudingus darbus, kuriuos šią vasarą nuveikė trys bibliotekos savanorės – Gabija, Goda ir Kamilė – merginos buvo apdovanotos „Šakių bibliotekos“ darbuotojų padėkos raštais. Pasidalinę apdovanojimais ir įspūdžiais apie vaikų literatūros pasaulį, jaunieji bibliotekos lankytojai pasinėrė į šėliones kartu su triušiu linksmuoliu, kuris vaikams buvo parengęs ne vieną užduotį ir smagų žaidimą. Renginį organizavusios Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos tikisi, kad tokios šventės neliks nepastebėtos ir kitų bendraamžių, kuriuos, tikėtina, paskatins ateityje kuo daugiau laiko praleisti su knyga ir dalyvauti įvairiuose vaikams skirtuose bibliotekos renginiuose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.