Paminėjo organizacijos 20-metį

pagyvenusiu zmoniuTarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Šakių rajono pagyvenusių žmonių ir Antrojo pasaulinio karo dalyvių organizacijos nariai spalio 8-ąją susirinko į šventinį minėjimą.
 
Nuotr. Šventės dalyviai džiaugėsi nuveiktais darbais ir aktyviais organizacijos nariais.
 
Šiemetinė šventė šakiečiams buvo išskirtinė, paminėtos 20-osios organizacijos įkūrimo metinės. Organizacijos įkūrėjas ir ilgametis jos vadovas šakietis Jonas Bosas, pasveikinęs gausų būrį bičiulių, pasidžiaugė nuveiktais darbais, aktyviais organizacijos nariais.

Pasak J.Boso, žmogaus amžius – ne riba. Aktyvūs pagyvenę žmonės visada randa širdžiai mielus užsiėmimus, aktyviai įsijungia į visuomeninę veiklą. Kaip teigė organizacijos įkūrėjas, per 20 m. sukaupta turtinga ir įvairi patirtis.

„Atsigręžę į praeitį, matome nemažai nuveiktų darbų. Nors visko neišsakysi, bet atmintin iškyla buvusios šventės, popietės, susitikimai su žymiais žmonėmis, susirinkimai, minėjimai, sveikinimai ir pagerbimai“, – sakė J. Bosas.

Tiesa, organizacijos įkūrėjas taip pat minėjo, kad tolimesnę organizacijos veiklą reikia nuspalvinti naujomis, skaidresnėmis spalvomis. J. Bosas nuo pirmųjų organizacijos gyvavimo metų renkamas jos pirmininku, o senjorams „atiduota“ net 25-eri metai.

„Nors laikas pasiglemžia metus, o metai – sveikatą, nenuleiskim rankų. Senatvės vis tiek nesustabdysi, bet tegul ji nutvieskia taką į šimtmetį“, – kalbėjo vyriškis.

 Šakiečių jubiliejiniame renginyje, pavadintame „20 metų drauge“, taip pat dalyvavo Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Grasilda Makarevičienė, Vilniaus miesto pagyvenusių žmonių draugijos vadovė Valda Maleckienė ir kiti svečiai. Padėkos žodžiai ir gėlės buvo skirti organizacijos vadovui J. Bosui bei ilgamečiam organizacijos nariui, fotografui Gediminui Jokūbaičiui, nuolat fiksuojančiam ne tik šakiečių, bet ir respublikos pagyvenusių žmonių asociacijos narių veiklą.

Šakiečius ir svečius nuoširdžiai pasveikino ir neišsenkančios energijos, stiprios sveikatos visiems linkėjo renginyje dalyvavęs ir jį finansiškai parėmęs Seimo narys Mindaugas Bastys. Už aktyvią visuomeninę veiklą, ilgametį vadovaujantį darbą, aktyvią pilietišką poziciją bei rajono pagyvenusių žmonių telkimą bendrai veiklai Seimo nario padėkos raštu buvo apdovanotas J. Bosas.

Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė G. Makarevičienė pasidžiaugė aktyvia šakiečių pagyvenusių žmonių veikla, bendrai sprendžiant aktualius klausimus. Anot jos, iki šiol apie orią senatvę dar sunku kalbėti, kadangi senjorų pensijos yra itin menkos. G. Makarevičienė dėkojo Seimo nariui M. Basčiui už rodomą dėmesį pagyvenusių žmonių problemoms.

„Esame labai dėkingi mūsų Vyriausybės vadovui Algirdui Butkevičiui, kuris atkreipė dėmesį į šalies pagyvenusių žmonių problemas ir ėmėsi grąžinti iš žmonių kitos valdžios atimtas pensijas“, – sakė asociacijos prezidentė G. Makarevičienė. Šventinio renginio metu koncertavo Šakių našlių klubo „Nendrės“ moterų vokalinis ansamblis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.