Kiekvienas galime prisidėti prie „Knygų Kalėdų“ akcijos

zaisliuko gamybaŠakių viešoji biblioteka antrus metus dalyvauja prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamoje „Knygų Kalėdų“ akcijoje, kuri kviečia šiemet tapti savanoriais skaitant, dovanojant, dalijantis knygomis su tais, kuriems jų trūksta.

Nuotr. Renginyje „Senos knygos atgimsta naujam gyvenimui“ iš nebenaudojamų knygų buvo gaminami žaisliukai.

Šakių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus savanoriai ir Šakiečių bendruomenė, dalyvaudama šioje prasmingoje akcijoje, lapkričio 18 d. lankėsi vienoje iš Šakių vaikų globos namų šeimynų, kur suruošė vaikams edukacinę pamokėlę „Advento kalendoriaus gamyba“, popietę „Perskaitytų knygų Advento kalendorius – smagus šv. Kalėdų laukimas“,  lapkričio 27d. vaikų globos šeimynos dalyvavo viešojoje bibliotekoje edukacinėje popietėje „Kalėdiniai karpiniai“, o 26 d. suorganizavo „Knygų Kalėdų“ akciją, kuri įvyko Šakių mieste.
 
Savanoriai rinkosi Šakių viešojoje bibliotekoje. Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Ingrida Talalienė juos papuošė savanorių ženkleliais, išdalijo „Knygų Kalėdų“ akcijos kvietimus. Bendruomenės pirmininkė Rosita Gorges atsinešė ir savo meniškai papuoštų kvietimų.

Ilgai netrukus septynios savanorės: Evelina Martišauskaitė, Eglė Žemaitytė, Kamilė Povilaitytė, Justė Jakaitytė, Goda Endzelytė, Zita Jakaitienė ir Rosita Gorges, pasklido po miestelio gatves. Užsuko į Šakių savivaldybę, kur susitiko su rajono meru Juozu Bertašiumi, aplankė nemažai verslo įmonių, kalbino praeivius gatvėse, dalindamos informacinius kvietimus, kviesdamos dalyvauti „Knygų Kalėdų“ renginiuose,  skirtuose vaikams iš Globos namų, šeimynų, Dienos centro, ir prisidėti, paremti, ypatingą šių metų akciją skaitant, dovanojant, dalinantis knygomis su tais, kuriems jų trūksta.

Tęsiant „Knygų Kalėdų“ renginių ciklą, pirmąją žiemos dieną Šakių viešojoje bibliotekoje popietės „Senos knygos atgimsta naujam gyvenimui“ metu drauge su bibliografe Edita Puskunigyte vyko edukacinė pamokėlė „Kalėdinių žaisliukų gamyba“. Iš nebenaudojamų knygų buvo gaminami obuoliai, angelai, kuriuos vėliau apipurškus įvairiais blizgiais dažais toks suvenyras gali tapti gražios kalėdinės kompozicijos dalimi, tačiau edukacinėje pamokoje pagaminti žaisliukai buvo palikti bibliotekoje, iš jų ten bus kuriama kalėdinė kompozicija.

Prie šios kalėdinės akcijos galime prisijungti kiekvienas iš mūsų. Šakių viešajai bibliotekai visuomet reikalingos naujos knygos, o šios akcijos metu galima padovanoti knygų, skirtų vaikams, paaugliams ir jaunimui. „Knygų Kalėdų“ akcija vyks iki sausio 6 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.