Sukūrė eglę iš knygų

knygu egleGruodžio 4 d. Šakių viešosios bibliotekos Žiemos sodo galerijoje vyko „Knygų Kalėdų“ akcijos renginys „Šv. Kalėdų belaukiant“.

Nuotr. Šiai 2,30 m aukščio eglei sukurti prireikė apie 4000 knygų.

Šios popietės tikslas – sukurti netradicinę knygų eglę. Idėjos iniciatorė – vaikų literatūros skyriaus darbuotoja Ingrida Talalienė. Knygų eglės kūryboje dalyvavo šakiečių bendruomenės pirmininkė Rosita Gorges, bendruomenės narė Zita Jakaitienė, bibliotekos savanorės Goda ir Gabija Endzelytės, Justė Jakaitytė ir bibliotekos darbuotojos Ingrida Talalienė, Edita Puskunigytė, Genė Dičpinigaitienė, Irena Pašilskienė, Birutė Matulaitienė, Genė Polteraitienė, Dalija Jasaitienė. Eglutės kūrimas pareikalavo daug jėgų ir laiko. Ir stebuklas įvyko! Sukurta nepaprasta Knygų Kalėdų eglė, kuri siekia 2,30 m aukščio, o jos „spygliukai“ – apytiksliai iš 4000 knygų.

Kokia gi eglutė be žaisliukų? Ji papuošta kalėdiniais žaisliukais, pagamintais iš senų knygų. Senas knygos Kalėdų šventei „atgaivino“ ankstesnėje popietėje dalyvavę Šakių vaikų namų globotiniai ir laikraščių „Draugo“ bei „Valsčiaus“ darbuotojai. Knygų miestelį, esantį šalia eglutės, sukūrė bibliografė Edita Puskunigytė.
 
Kalėdinė knygų eglė pasitinka visus bibliotekos svečius ir primena, kad vyksta „Knygų Kalėdų“ akcija iki sausio 6 d. Kiekvienas galite padovanoti bibliotekai naują knygą, skirtą vaikams ir jaunimui. Skaitykime, dovanokime, dalinkimės!

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.