Kartais ir gruodžiai tampa pradžia...

batisieneAgnė NAUMAVIČIŪTĖ  

Pirmadienį Šakių viešojoje bibliotekoje vyko poetės Danutės Batisienės jubiliejinė šventė „Ženklai sniege“, į kurią sugužėjo poetės draugai bei artimieji.

Nuotr. Jubiliejų švenčiančios poetės Danutės Batisienės kūryboje kiekvienas skaitytojas gali rasti kažką artimo sau.

Į renginį susirinko patys artimiausi „Aitvaro“ nominacijos laureatės, respublikinių, rajoninių poezijos konkursų nugalėtojos D. Batisienės bičiuliai. Literatų klubo „Lygumų šaltinis“ narės jubiliejinės šventės metu skaitė poetės kūrybą, taip kurdamos jaukią atmosferą, o dainos, kurias atliko našlių klubo „Nendrės“ narės, Arūnas Danielius bei „Mamų ir dukrų kvartetas“, šventinę jauseną dar labiau sustiprino.

Tardama žodį šventės dalyviams D. Batisienė juokavo, jog klausydama visų, kurie dainavo bei skaitė jos eiles, netiki, kad čia jos eilės, kad jos posmai taip gražiai skamba...
Poetę traukė literatūra, nors teko dirbti ekonomistės darbą. Moteris niekuomet nemanė savo eilėraščių kur nors publikuoti, tuo labiau – išleisti savo kūrybos knygų. Tačiau likimas susiklostė būtent taip. Artimieji seniai žinojo, kad moteris mintis užrašinėja popieriaus lape, o ir D. Batisienę pasveikinti atvykę buvę klasės draugai pasakojo, kad jau mokykloje pastebėjo Danutės sugebėjimus kurti ir „piešė“ jai poetės ateitį. Pasak bendraklasių, Danutės eilėraščiuose kiekvienas skaitytojas aptiks kažką artimo sau.
Jubiliejinėje šventėje dalyvavę D. Batisienės dukra Ramunė bei anūkas Domantas tikino, jog iš visos širdies džiaugiasi turėdami tokią mamą bei močiutę. Džiaugiasi, kad gali ją matyti, girdėti, kartu džiaugtis pelnytais jos pasiekimais. Beje, Domantui buvo dedikuota pirmoji poetės išleista knygelė vaikams „Balų veidrodėliai“.

Su jubiliejumi poetės pasveikinti atvykusi rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė teigė, jog itin smagu skaityti D. Batisienės kūrybą ir joje jausti šmaikštų žodį bei pamokymus. Vedėja juokaudama kalbėjo, jog pasižiūrėjusi į D. Batisienę visai nebijo sulaukti tokios gražios sukakties: būdama jubiliatės metų norėtų būti panaši į poetę ir atrodyti taip pat dailiai. Rajono savivaldybės tarybos narė Rima Rauktienė sveikindama jubiliatę sakė: „Nebūtinai su gruodžiais baigiasi metai. Būna, kad gruodžiai tampa pradžia. Gruodis tapo jums labai svarbaus, reikšmingo dalyko – gyvenimo pradžia. Keli gruodžiai žymėjo vaikystę, keli gruodžiai – paauglystę, po to jau daugiau ir daugiau gruodžių – jaunystę, o atvedė tie patys gruodžiai į solidžią, mąstančią ir vis labiau bręstančią kasdienybę ir pagaliau palydėjo į brandą.“

Šventės metu ne tik poetė gavo dovanų bei sulaukė gražių žodžių – kiekvieną ją sveikinusį Danutė apdovanojo savo ketvirtąja knyga „Ženklai sniege“.

D. Batisienė yra parašiusi keturias knygas: 2009 m. išleista knygelė vaikams „Balų veidrodėliai“, 2010 m. – eilėraščių rinkinys „Atversiu rudeniui duris“, 2014 m. pasirodė trečioji poezijos knyga „Toks metas“, o 2016 m. – naujausia poetės knyga „Ženklai sniege“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.