Žiemą vijo iš kiemo

uzgavenesAntradienį daugelyje rajono vietų netrūko triukšmo bei persirengėlių išdaigų.  Nors už lango lietus ir dargana, visi iš kiemo tradiciškai vijo žiemą.

Nuotr. Švenčiant Užgavėnes įvairiose rajono vietose netrūko persirengėlių, pramogų bei atrakcijų.

Anksčiausiai Užgavėnes šventė šakiečiai. Dar vasario 6-ąją persirengėlių būrys sugužėjo į J. Lingio parką. Čia netrūko nei raganų, nei giltinių, buvo ir čigonių, slaugių, žydelių porelė. Žinoma, o kaipgi be Kanapinio su Lašininiu?! Kol vyresnieji nedrąsiai sukosi šokio ritmu, mažesnieji noriai važinėjosi arklio traukiamu vežimu. Juk šiais laikais tokią pramogą išmėginti gali ne kiekvieną dieną. Kiti jėgas išbandė rankiniu būdu pjaudami rąstą, dar kiti smaginosi bandydami vienas kitą numušti nuo pakylų grumdamiesi pilnais maišais. Bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė siūlė vaikams į taikinius mėtyti kamuoliukus, suaugusiems – batą.
 
Kaip ir pridera, galiausiai Kanapinis nugalėjo Lašininį, taip įprasmindamas artėjančią Gavėnią. Sudeginta ant seniūnijos sukrauto laužo ir Morė – vienas svarbiausių Užgavėnių akcentų.

Antradienį Užgavėnių šėliojimai su netylančiomis dainomis, šokiais ir sočiu maistu persikėlė į kitas rajono vietas. Sintautų bendruomenės persirengėliai arklio traukiamu vežimu pirmiausiai vyko į Veršius, grįžę į miestelį visus kvietė į kultūros centro aikštę užsigavėti. Čia buvo kepami blynai, verdama šiupinienė. Netrūko Užgavėnėms būdingų atrakcijų bei žaidimų, kuriuos noriai išbandė susirinkę sintautiškiai. Blynų ir pramogų netrūko ir Lukšiuose, Slavikuose, Girėnuose, kitose vietose. Visi stengėsi kuo sočiau prisikirsti, nes jau kita diena – Pelenų diena, kai mėsą valgyti draudžiama. Anksčiau buvo tikima: jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.