Trumpai kalbant – gražu, jauku, subtilu ir šilta

voreviciaiPraėjusią savaitę Zanavykų muziejuje atidaryta Audronės ir Algimanto Vorevičių tapybos darbų paroda pavadinimu „Trumpai kalbant“. Audronė ir Algimantas – mokytojai iš pašaukimo, kūrybingi, mylintys savo darbą menininkai.

Nuotr. Menininkai Audronė ir Algimantas Vorevičiai Zanavykų muziejuje pristatė tapybos darbų ant drobės bei šilko parodą „Trumpai kalbant“.

Tapybos ant šilko technika, kuria tapo A.Vorevičienė, Lietuvoje dar gana naujas, tačiau greitai populiarėjantis tapymo būdas. Tapyba ant šilko – tai savotiška meditacija, reikalaujanti laiko, nuoseklaus darbo ir ištvermės. Technika panaši į akvarelę, tačiau dirbti ne taip patogu, reikia įgūdžių.

Menininkės paveikslai nepaprastai kruopščiai nutapyti, su meile, pasaulio matymas artimas klasikiniams tapybos ant šilko darbams.
 
A. Vorevičius –  įdomus, savito braižo menininkas, išbandęs grafiti techniką, skulptūrą, o šiai parodai pristatė akriliniais dažais tapytus darbus. Žmonės, pažįstantys autorių, sako, kad dailininkas menine kalba laisvai ir nevaržomai išreiškia savo estetinius išgyvenimus, nuotaikas, pasaulėjautą. Jis – meniškos sielos žmogus, jo gyvenimas įprasmintas meno kūriniais, aktyvia visuomenine veikla.

Patys autoriai nedaugžodžiavo, tiesiog padėkojo visiems susirinkusiesiems, o parodos pavadinimas „Trumpai kalbant“ atsispindėjo ir jų pasisakymuose – trumpai ir aiškiai. Tačiau parodos svečiai tikrai turėjo ką pasakyti...

Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus specialistė Aurelija Papievienė teigė, jog neįmanoma nesidžiaugti menininkų surengta paroda. Tiek švelnumo, moteriškumo, subtilumo slypi Audronės darbuose! A. Papievienė taip pat pastebėjo, jog Algimanto tapybos braižas šiek tiek pakito, nors pamėgtai spalvų gamai jis vis dar išlieka ištikimas – menininko darbuose dominuoja mėlyni atspalviai. Kolektyvo vardu menininkus sveikino „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė, dailininkų mokiniai, draugai ir pažįstami bei Lukšių seniūnas.

Abu menininkai yra surengę personalinių parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Kaliningrado srityje, su kitais menininkais dalyvauja bendrose parodose Šakiuose, Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje.

Paroda Zanavykų muziejuje veiks iki balandžio 4 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.