Margučių margintojų šventė Zanavykų muziejuje

marguciaiKovo 17d. nuo 14 val. Zanavykų muziejuje vyko tradicinė margučių margintojų šventė. Renginyje netrūko tiek norinčių pamokyti, tiek pasimokyti margučių marginimo subtilybių.

Nuotr. Renginio metu dalyviai buvo mokomi ne tik tradicinių, bet ir kitokių marginimo būdų.

Margučiai buvo marginami įvairiomis technikomis. Dauguma margintojų mokė tradicinių marginimo būdų: marginimo vašku ir skutinėjimo. Netrūko ir netradicinius marginimo būdus demonstruojančių dalyvių: kiaušiniai buvo aplipdomi spalvotais popierėliais, juostomis arba siūlais, dekoruojami smulkiomis medžio šakelių detalėmis.
 
Šiemet moterų margintojų gretas papildė vyras – Egidijus Pavalkius. Jis demonstravo ir mokė, kaip marginti kiaušinius spalvotu vašku, pasigamintu iš kreidelių. Tokiu būdu numarginti kiaušiniai net nenudažyti dažais atrodė spalvingi ir margi.
 
Dalis margučių margintojų yra garbaus amžiaus, todėl buvo pasidžiaugta, jog šis Zanavykų muziejaus renginys prisideda prie margučių marginimo paslapčių perdavimo jaunajai kartai. Jaunimas atrodė entuziastingai nusiteikęs – bandė praktiškai pritaikyti margintojų perduodamas žinias. Daugumai sekėsi puikiai, todėl išsinešė net po kelis savo pačių numargintus margučius.

Šventės metu pakilę nuotaiką kūrė Bliuviškių kaimo muzikantai, vadovaujami Valdo Sinkevičiaus.

Visiems margučių marginimo subtilybes demonstravusiems dalyviams įteiktos Zanavykų muziejaus padėkos, „Gulbelės“ kepyklėlės pyragai „Gardžioji boba“ ir projekto „Eismo saugumas bendruomenėse“ dovanos – atšvaitai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.