Atvelykį šventė ir maži, ir dideli

atvelykisSekmadienį maži ir dideli Šakių krašto gyventojai švęsti Atvelykį rinkosi prie didžiojo Šakių miestą puošiančio margučio.

Nuotr. Nuo mažiausio iki didžiausio – visi galėjo mėgautis Zanavykų muziejaus kolektyvo surengtais žaidimais.

UAB „Gulbelė“ kolektyvas šį savaitgalį šakiečius kvietė švęsti Atvelykį. Džiugu, kad sekmadienio popietę į renginį susirinko ne tik vaikai, bet į Atvelykio pramogas mielai įsijungė ir juos atlydėję tėvai. Pirmiausiai mažyliai drauge su tėvais piešė vieną didelį piešinį, kuriuo vėliau apjuosė didįjį margutį.
 
Vėliau žaidė  Zanavykų muziejaus kolektyvo organizuojamus žaidimus, šoko, dalyvavo margučių ridenimo varžybose, kuriose buvo išridenta daugiau nei šimtas margučių. Į Atvelykio šventę susirinkusieji žaidė senoviškus, tradicinius žaidimus: tai ir kiaušinių nešimas kibire, šaukšte. Jaunimas vaikščiojo kojūkais, čiuožė slidėmis ir t. t. Beje, simboliška ir gražu buvo tai, jog „Gulbelės“ darbuotoja, rajono savivaldybės tarybos narė Rima Rauktienė buvo persirengusi Velykų bobute, o muziejaus darbuotojos – zuikienėmis.

Žaismingą Atvelykio atmosferą palaikė Slavikų kaimo kapela. Atvelykio šventėn susirinkę buvo vaišinami karšta žolelių arbata.

Kovo pabaigoje prie kavinės-picerijos „Kiba“ įsitaisęs daugiau nei 5 metrų aukščio ir 14 metrų apimties margutis – „Gulbelės“ dovana miesto gyventojams. Margučio gamyba užtruko daugiau nei tris savaites. Tai bene įspūdingiausio dydžio dekoracija, kurią miestas yra kada nors turėjęs. Šakių margutis yra sukurtas pačių rankomis: kiaušinio karkasą gamino bei medžiagas dekorui rinko įmonės darbuotojai kartu su Šakių miškų urėdija ir Jankų seniūnija. Beje, margutis dekoruotas tik natūraliomis medžiagomis: beržų šakomis bei šiaudų pynėmis. Toks dekoravimo būdas pasirinktas norint išnaudoti gamtos ir žemės teikiamus išteklius, kuriais Šakiai ir garsėja.

Tiesa, šis, įspūdingo dydžio margutis subūrė ir nemažą Šakių bendruomenės dalį. Giganto gamyboje, iniciatorių pakviesti, noriai dalyvavo lopšeliai-darželiai „Klevelis“ ir „Berželis“, Atviras jaunimo centras, Šakių vaikų dienos centras, „Varpo“ mokykla, „Žiburio“ gimnazija bei Šakių rajono meno mokykla, Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Šakių viltis“, Šakių rajono Sutrikusios psichikos žmonių globos bendrija bei Šakių vaikų globos namai.

Pasak R. Rauktienės, šią savaitę šakiečiai dar galės pasigrožėti didžiuoju margučiu. Po to „Gulbelės“ kolektyvui teks gerai pasukti galvas, kaip margutį nupuošti ir kur padėti jo karkasą. Tiesa, tikimasi, kad miesto centre margutis-milžinas bus puošiamas kasmet. O atėjus Atvelykiui, šakiečiai žinos, kad tą dieną galės praleisti „Gulbelės“ organizuojamame renginyje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.