Savižudybė – ne išeitis

prevencija jaunimasNuotr. Renginio dalyviai ne tik dalyvavo viktorinoje, dalijo skrajutes, bet ir žiūrėjo savižudybių prevencijai skirtus filmus.

Rugsėjo 10 d. minima Pasaulinė savižudybių prevencijos diena. Minėdamas šią dieną Atviras Šakių jaunimo centras kartu su jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinacinio centro darbuotojomis ir Šakių bendruomenės pareigūne Aušra Mockevičiūte organizavo renginį „Savižudybė – ne išeitis“.
 
A. Mockevičiūtė sakė, kad pirmą kartą toks renginys Šakiuose surengtas praėjusiais metais. Anot pareigūnės, nors mūsų rajonas nėra „juodas savižudybių atžvilgiu“, bet, deja, jų yra. Todėl kalbėti, netylėti ir organizuoti tokius renginius – būtina. Tikriausiai ne vienas ir ne kartą susimąstėme, kodėl taip yra, kodėl žmogus nusprendžia, kad jam gyvenimas nebemielas. Prie begalės visų kitų priežasčių, anot A. Mockevičiūtės, prisideda ir „žvėriškai greitas gyvenimo tempas“, nuolatinė įtampa, kuri sukelia stresą, nerimą, nepasitikėjimą savimi. Jei susikaupus tokiai įtampai žmogus nesugeba su savimi susitvarkyti, žūtbūt reikia kreiptis pagalbos.

Į renginį susirinkęs jaunimas dalyvavo viktorinoje: atsakinėjo į įvairiausius klausimus, pavyzdžiui, kokius jausmus išgyvena iš gyvenimo pasitraukti nusprendęs asmuo, kur Šakiuose galima kreiptis pagalbos, kai sunku, ir pan. Viktorinos atsakymai parodė, kad jaunimas šią opią problemą identifikuoja, žinotų, kur kreiptis pagalbos, kaip padėti savo artimui.

Vėliau jaunimas su renginio organizatoriais miesto gyventojams dalijo skrajutes su informacija, kur prireikus galima kreiptis pagalbos. Po to Atvirame Šakių jaunimo centre žiūrėjo ir aptarė filmus, skirtus savižudybių prevencijai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.