Išradingai pristatė knygas

atjunk
Nuotr. Lekėčių pagrindinės mokyklos komandai, kurią paruošė Vaida Brazaitienė, už originalų Rebekos Unos knygos „Atjunk“ pristatymą skirta I vieta.


Šakių viešojoje bibliotekoje vyko rajono moksleivių konkursas „Išradingai pristatyk lietuvių autoriaus knygą“, kuriame varžėsi 19 komandų, turėjusios išradingai pristatyti lietuvių autorių knygas.
 
Moksleivių komandas akylai stebėjo kompetentinga komisija. Dalyvių tikslas buvo pristatyti knygą kūrybiškai, kalbėti raiškiai ir aiškiai, atkreipti dėmesį į pasirinkto kūrinio meninę vertę.

1–4 klasių grupėje I vietą laimėjo Šakių „Varpo“ mokyklos 4a kl. moksleivių Ūlos Blinkevičiūtės ir Smiltės Bacevičiūtės Kęstučio Kasparavičiaus knygelės „Mažoji žiema“ pristatymas. Moksleivėms pasiruošti padėjo mokytoja Aurina Bernotienė ir Ūlos mama Kristina Juodvalkienė. II vietą laimėjo Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos 2 kl. komanda (Emilija Rokaitė, Rytė Rinkevičiūtė, Titas Rimkus, Mingailė Vidžiūnaitė, Edvinas Meškus), vadovaujama mokytojos Virginijos Kasparaitienės. Gelgaudiškiečiai pristatė Zitos Gaižauskaitės knygelę „Kas pravirkdė raideles“. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos 3 kl. moksleiviai Vilius Kantautas, Eimantas Mingaila, Vakarė Ūsaitė, Emilija Vencius, Jonas Jokūbas Vencius (mokytoja Kristina Žemaitienė) pristatė mūsų kraštietės Marytės Rastupkevičiūtės eilėraščių knygelę „Sau ir vaikams“ ir laimėjo III vietą.

Komisija, vertindama 5–6 klasių mokinių pristatymus, I vietą skyrė Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos komandai (Emilija Sederevičiūtė, Deimantas Indriūnas, Iveta Česnulevičiūtė, Ernestas Maslenskis), vadovaujamai mokytojos Rimutės Jievaitienės, jie pristatė Ramutės Skučaitės knygą „Aš eilėraščių knyga“. II vieta atiteko Šakių „Varpo“ mokyklos 6a kl. komandai, į kurią susibūrė Justė Jakaitytė, Austėja Išganaitytė, Emilija Karušytė, Gytė Staugaitytė, Gabrielė Juodaitytė. Moksleivės pasiruošė savarankiškai ir pristatė Lauros Sintijos Černiauskaitės knygą „Žiema, kai gimė Pašiauštaplunksnis“. III vietos nusipelnė Šakių „Varpo“ mokyklos 6b kl. komanda (Luka Bernotaitytė, Medėja Starinskaitė, Lina Grinevičiūtė, Viltė Ažukaitė, Aistė Urbonaitė), kuriai pasiruošti padėjo mokytoja Aida Celskytė. Mokinės pristatė Rebekos Unos knygą „Atjunk“.

Lekėčių pagrindinės mokyklos komandai I vieta atiteko 7–9 kl. grupėje. Armanda Pečiulytė, Miglė Šabliavičiūtė, Miglė Endziulytė, Aistė Bitinaitytė (vadovė režisierės Vaida Brazaitienė) parengė R. Unos knygos „Atjunk“ pristatymą.

Griškabūdžio gimnazijos 1a ir 1b kl. komanda (Gerda Naumavičiūtė, Akvilė Giedraitytė, Raminta Valaitytė, Simonas Buteikis, Miglė Kilikevičiūtė), vadovaujama mokytojos Karolinos Grockienės, pristatė Ričardo Gavelio knygą „Jauno žmogaus memuarai“ ir laimėjo II vietą. III vieta atiteko Šakių „Žiburio“ gimnazijos 1c kl. moksleivėms Augustei Išganaitytei, Samantai Stanaitytei (mokytoja Vita Valuntienė) už Vytauto Račicko knygos „Mano vaikystės ledai“ pristatymą.

Įdomu ir tai, kad moksleiviai pristatė ne tik naujausias rašytojų knygas, bet ir anksčiau išleistas, kurios verčia susimąstyti, apgalvoti ten keliamus aktualius klausimus.

Pirmų vietų prizininkai laimėjo po 200 eurų, antrų – po 100 eurų. Trečių vietų laimėtojams įteikti Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro dovanų kuponai. Visi laureatai apdovanoti diplomais, saldžiomis dovanomis bei savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus, Šakių viešosios bibliotekos dovana – išvyka į Vilniaus „Stalo teatro“ spektaklį „Dvi sesutės per lieptelį“.

Taip pat renginyje pagerbti akcijos „Vasara su knyga“, kuri buvo skirta Bibliotekų metams, dalyviai. Buvo išrinkti atidžiausi skaitytojai, jais tapo Saulius Nikolaitis, Ugnė Širvaitytė, Domantas Širvaitis, Smiltė Adomaitytė, Mykolas Milius, Marija Gečaitė, Ugnė Vaitonytė. Jiems Šakių viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Dalija Jasaitienė įteikė padėkos raštus ir po knygelę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.