Žiemiškos linksmybės ant Griškabūdžio miestelio tvenkinio

ledo
Nuotr. Ledo ritulio mėgėjai galėjo prisijungti prie Griškabūdžio ledo ritulio komandos.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Praėjusį ketvirtadienį Griškabūdžio miestelyje, kuris nuo seno garsėja šeštadieniais vykstančiomis diskotekomis, pirmą kartą diskoteką buvo nuspręsta surengti ant ledo.

Nešini pačiūžomis, karšta arbata miestelio centre žmonės būriuotis pradėjo tik sutemus, o jau nuo 14 val. prie miestelio centre esančio tvenkinio, ant kurio ir vyko diskoteka, grojo muzika, tad visi norintys pasipraktikuoti galėjo atvykti ir anksčiau. Iki pat 21 val., kol vyko diskoteka, ant ledo netrūko žmonių – vieniems išvykus, vis pasipildydavo naujų čiuožėjų.

Vieni su pačiūžomis, mažieji su rogutėmis, kiti tiesiog iš smalsumo būriavosi ant tvenkinio ar aplink jį. Šaltuko pakandžioti galėjo sušilti prie gretimais sukrauto laužo. Tiesa, didžiąją dalį diskotekos dalyvių sudarė griškabūdiečiai, tačiau netrūko ir iš kitų rajono miestelių atvykusių žmonių.

Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkė Agnė Paškauskienė pasakojo, kad ledo ritulio komandą subūrusiems griškabūdiečiams mintis surengti tokią diskoteką kirbėjo dar praėjusią žiemą, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių tuomet idėja taip ir nebuvo išgryninta.

„Kai praėjusią žiemą išgirdome apie Lampėdžiuose organizuojamą diskoteką ant ledo, pagalvojome, kodėl ir mes negalėtume kažko panašaus surengti.  Šiemet jau buvome tvirtai apsisprendę, kad diskoteką organizuosime. Taip ir padarėme. Reikėtų pasidžiaugti, kad prie renginio organizavimo prisidėjo ne tik ledo ritulio komanda, bet visokeriopą pagalbą suteikė ir seniūnija“, – kalbėjo A. Paškauskienė.

Be to, ji pasidžiaugė, kad šį renginį gali organizuoti ir dėl to, jog miestelio centre esantis, privačiam asmeniui priklausęs 46 arų tvenkinys visai neseniai tapo miestelio bendruomenės nuosavybe. Jis buvo išpirktas už beveik 6 tūkst. eurų.

Tiesa, diskoteka turėjo vykti sausio 20 d., tačiau, oro temperatūrai pasikeitus į pliusinę, visas tvenkinys buvo padengtas vandens sluoksniu, todėl, kad ir kaip bebūtų gaila, diskoteką tuomet teko atšaukti. Apgailestavimus dėl neįvykusio renginio socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje grupėje reiškė ir joje planavę dalyvauti kraštiečiai, beje, tokių buvo virš dviejų šimtų. Tačiau visi buvo nuraminti, jog diskoteka įvyks tik pasikeitus orui.

Griškabūdžio ledo ritulio komandos narys Mantas Puskunigis pasakojo, kad komandos nariai, ruošdami diskotekai ledą, paplušėjo iš peties.

„Ledą valėme kelis kartus, vos tik jam pasidengus sniego sluoksniu, vėl visi rinkdavomės ir jį valydavome. Ant šio tvenkinio ir mūsų komandą ledo ritulį kartkartėmis pažaidžia“, – pasakojo M. Puskunigis.

Ne paslaptis, kad daugeliui šiame renginyje planavusių dalyvauti žmonių koją pakišo tai, kad renginys buvo suorganizuotas ketvirtadienį. Anot M. Puskunigio, jei būtų laukta penktadienio, diskoteka būtų, ko gero, vėl neįvykusi.

„Pažiūrėję orų prognozes supratome, kad arba dabar, arba niekada. Orai vėl žadėjo atšilti, tad pabūgome, kad ir vėl liksime be diskotekos, todėl negalėjome laukti penktadienio“, – susiklosčiusią situaciją išdėstė griškabūdietis.

Tiek Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkės, tiek M. Puskunigio teigimu, jei žiema mus dar kurį laiką palepins vėsesniais orais, galime tikėtis, kad tokia diskoteka ant Griškabūdžio miestelio tvenkinio šią žiemą bus surengta dar kartą.

Tiesa, praėjusią žiemą diskotekos ant ledo rajone taip pat buvo gan populiarios. Pirmoji tokia diskoteka buvo suorganizuota ant Valiulių tvenkinio, į ją susirinko nemažas būrelis pačiūžomis skrosti ledą mėgstančių žmonių. Praėjusią žiemą šokiais ant miestelio centre esančio tvenkinio ledo mėgavosi ir lukšiečiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.