„Draugas“ su skaitytojais – 55-erius metus

draugas kolektyvas
Nuotr. Šiuo metu „Drauge“ dirba (iš kairės): Stasė Burkšaitienė, Lina Poškevičiūtė, Agnė Naumavičiūtė, Darius Pavalkis, Gintarė Martinaitienė, Brigita Januškevičienė, Gerda Bernotienė, Vilija Liudžiūtė.


Gintarė MARTINAITIENĖ

1962-ųjų balandžio 25 dieną trečiuoju pavadinimu išėjo Šakių rajono laikraštis „Draugas“. Su skaitytojais esame 55-erius metus. Šiuo pavadinimu mus ir pažįstate.

Šiais metais minime leidybos 72-ejų metų sukaktį. Nuo 1945-ųjų buvo pradėtas leisti laikraštis „Tikruoju keliu“. 1950-ųjų gruodžio 13d. laikraštis išėjo nauju – „Socialistinio kelio“ pavadinimu. O štai 1962-ųjų balandžio 25 d., pervadintas  trečiąkart, išėjo pirmasis laikraščio „Draugas“ numeris. Būtent šiuo pavadinimu su skaitytojais esame 55-erius metus.

Tuomet laikraštis buvo leidžiamas antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Jį sudarė keturi puslapiai, kainavo dvi kapeikas, o prenumerata metams – 2,28 rublio. „Draugo“ tiražas buvo apie 7400, laikraštis buvo spausdinamas Vilkaviškyje. Į laikraštį rašė ne tik dirbantys korespondentai, bet ir kaimo žmonės, įvairių sričių specialistai.

Pirmuosius „Draugo“ numerius pasirašė redaktoriaus pavaduotojas Stasys Stankevičius. Vėliau, apie septynerius metus, redaktoriumi dirbo Juozas Rutkauskas. Po jo laikraštį redagavo Antanas Salys, nuo 1977-ųjų tradicijas tęsė ir redaktoriumi dirbo Gintautas Judickas, Klemensas Jurkevičius, dar vėliau Algis Abraitis. Ilgiausiai šį darbą „Drauge“ dirbo Aldona Zavistauskienė – nuo 1989m. iki 2003 m. rudens, o apskritai laikraštyje A. Zavistauskienė išdirbo apie trisdešimtmetį.

Daugokai vandens nutekėjo. Keitėsi santvarkos, valdžios, šalies ir rajono vadovai. „Draugo“ atgimimas prasidėjo nuo 2000-ųjų, kai jis atsidūrė naujų savininkų rankose. 2000 m. spalio 25-ąją „Draugą“ nupirko vienintelis UAB „Daugtaškis“ akcininkas Vytas Januškevičius. 2005m. kolektyvui pradėjo vadovauti Brigita Januškevičienė, nuo 2016 m. redaktore dirba Gintarė Martinaitienė.

Pasikeitė ne tik vadovai, bet laikui bėgant ir visas kolektyvas, laikraščio redakcija persikėlė į naujas patalpas. Nuo 2007 m. pradėtas spausdinti spalvotas laikraščio variantas, antradieniais leidžiamas aštuonių, penktadieniais – dvylikos puslapių laikraštis. Yra ir internetinė „Draugo“ svetainė www.drg.lt.

Visgi ne vadovus ir redaktorius reikėtų sureikšminti. Žinoma, svarbu, kas dirigavo ir diriguoja kolektyvui, bet vienas lauke ne karys. Svarbu kiekvienas laikraštyje dirbantis, prie jo prisiliečiantis, savo indėlį įdedantis. Be direktorės B. Januškevičienės, redaktorės G. Martinaitienės, šiuo metu korespondentėmis „Drauge“ dirba Agnė Naumavičiūtė, Lina Poškevičiūtė, fotografuoja Darius Pavalkis, laikraštį maketuoja Gerda Bernotienė, korektore-stiliste dirba Stasė Burkšaitienė, finansinininke – Vilija Liudžiūtė. Būtent šie žmonės stengiasi, kad dienos šviesą laikraštis išvystų kuo informatyvesnis, įdomesnis. Vieniems patinkame, kitiems ne, tačiau kiekvienas skaitytojams pateikiamas sakinys apmąstytas, apgalvotas, koreguotas. Žinoma, pasitaiko klaidų, netikslumų, nes dažnai reikia ir paskubomis leisti ar, atsižvelgiant į besikeičiančius įvykius, koreguoti temas, jas sukeisti. Juk darbas, kaip ir visas laikraštis, priklauso nuo vykstančių įvykių. Tad taip ir gyvename – bėgame, rašome, numeris keičia numerį. Šiandien mes vienokie, rytoj jau kitokie – gvildenantys naujas temas, aptarinėjantys kitas problemas ir įvykius.

Džiaugiamės, kad laikraščio „Draugas“ laiko vėjai neištrynė iš rajono gyvenimo. Tikimės, kad įdomūs jums būsime ir toliau.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.