Iškilmingai pagerbtos Pirmojo pasaulinio karo aukos

vokieciu kapines
Nuotr. Jokūbonių kaime esančiose Pirmojo pasaulinio karo karių kapinaitėse iškilmingai pagerbtas vokiečių kareivių atminimas.


Nuo birželio 13 dienos visą savaitę Kriūkų seniūnijos Jokūbonių kaime esančiose Pirmojo pasaulinio karo karių kapinaitėse vyko įtempti tvarkymo darbai, kuriuos inicijavo Vokietijos karių kapų priežiūros tautinė sąjunga. Kapavietes tvarkė iš Vokietijos atvykę kariai, kuriems geranoriškai talkino Kriūkų seniūnijos darbuotojai ir gyventojai.
 
„Šiandien mes pagerbiame ne tik vokiečių, bet ir visų kitų tautų kovose kritusias aukas“, – iškilmingoje ceremonijoje, skirtoje Pirmojo pasaulinio karo metais žuvusių vokiečių karių atminimui, Jokūbonių karių kapinaitėse susirinkusiems kriūkiečiams ir svečiams sakė evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Virginijus Kelertas.

Birželio 21 d. surengtos karių pagerbimo ceremonijos metu padėtos gėlės prie naujo medinio kryžiaus. Žuvusiųjų atminimas pagerbtas tylos minute skambant Lietuvos ir Vokietijos valstybiniams himnams.

Vokietijos karių kapų priežiūros tautinės sąjungos įgaliotinis Lietuvos Respublikoje Kazimieras Arlauskas dėkojo visiems rajono savivaldybės darbuotojams, Kriūkų seniūnijai, šio krašto žmonėms už geranorišką pagalbą, tvarkant vokiečių karių kapus. Jokūbonių kapinaitėse vykdytus darbus rėmė kriūkietis ūkininkas Gintautas Venys, o seniūnijos darbuotojas Andrius Bieliukas sumeistravo medinį kryžių. Padėkos raštai ir gėlės įteikti visiems geros valios talkininkams.

Visus ceremonijos dalyvius pasveikino Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Jis džiaugėsi gražia Vokietijos atstovų iniciatyva ir siekiu išsaugoti savo tėvynainių atminimą, o kriūkiečiams dėkojo už geranorišką paramą svečiams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.