Šakių cirko mokykla tęsia pasirodymus Kauno valstybiniame muzikiniame teatre

misterisX
Nuotr. Šakių cirko mokyklos auklėtiniai (centre) vaidina jau antrame Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklyje – debiutavo miuzikle „Karmen“, o šį sezoną cirko artistų vaidmenis atlieka operetėje „Misteris X“.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Šakių cirko mokykla, kuriai vadovauja Itana ir Raimondas Januševičiai, ir toliau stebina savo užmojais, užsispyrimu, darbštumu ir stipriai išaugusiu populiarumu. Dar 2015m. cirko auklėtiniai debiutavo Kauno valstybinio muzikinio teatro miuzikle „Karmen“, o penktadienį pasirodė naujojoje Kauno muzikinio teatro operetėje „Misteris X“.

Cirkas mūsų gyvenimuose

Penktadienį startavo naujasis Kauno valstybinio muzikinio teatro sezonas, jį teatras pradėjo premjera – žiūrovams buvo pristatyta operetė „Misteris X“, kurioje cirko artistų vaidmenis atlieka Šakių cirko mokyklos auklėtiniai. Operetės siužetas sukasi apie cirką – cirko artistus ir turtinguosius, paslaptingąjį Misterį X, kuris yra auka savanaudiško šmeižto ir intrigų, dėl kurių iš esmės pasikeičia jo gyvenimas – jis priverstas palikti savo prabangų gyvenimą, pasirinkti atskalūno kelią – tapti cirko artistu.

Kaip savarankiška režisierė šioje operetėje debiutavo Viktorija Streiča, kuri atlieka pagrindinį vaidmenį miuzikle „Karmen“, būtent jame vaidindama moteris ir susipažino su cirko mokyklos auklėtiniais.

Trečiadienio vakarą vyko generalinė operetės repeticija, mes taip pat turėjome galimybę stebėti, kaip vyksta pasiruošimas didžiajai „Misterio X“ premjerai. Susikaupę, tačiau neužmirštantys pašmaikštauti, visad pakilios nuotaikos – tokie tie teatro žmonės... Muzikinio teatro aktoriai repeticijas tęsė visą dieną iki pat vėlyvo vakaro. Žinoma, visą tą laiką šalia buvo ir operetės režisierė – susikaupusi, dalijanti paskutinius patarimus, pastebėjimus.

V. Streičos pasiteiravus, kodėl šakiečiai buvo pasirinkti vaidinti ir šioje operetėje, ši papasakojo apie pažintį su cirko mokyklos auklėtiniais, bendrą darbą miuzikle „Karmen“, tad neįsivaizduoja „Misterio X“ be jų.

„Cirko mokyklos auklėtinius labai mylime ir vertiname, todėl jie yra čia, kartu su mumis. Originalus „Misterio X“ pavadinimas – „Cirko princesė“, tai kaipgi be Šakių cirko mokyklos?“ – kalbėjo režisierė.

V. Streiča mūsų krašto cirko artistus vadina tikrų tikriausiais profesionalais. Moteris prisiminė visai neseniai Kaune matytą iš Čekijos atvykusių cirko artistų pasirodymą.

„Jų nepalyginsi su Šakių cirku, iš tikrųjų apsidžiaugėme stebėdami jų pasirodymą ir žinodami, jog mūsiškiai yra daug geresni“, – tęsdama pokalbį sakė V. Streiča.

„Misterio X“ režisierė pabrėžė, kad kiekvienas, stebėdamas šią operetę, atras kažką artimo, savito, žinoma, kaip ir kiekviename spektaklyje. O cirko juk ir realiame pasaulyje yra labai daug...

„Pagrindinė mintis statant šį spektaklį ir buvo ta, jog mes dabar gyvename pasinėrę į virtualų pasaulį, „Facebook“ ir kitus socialinius tinklus, kurie ir yra tikrų tikriausias cirkas, kuriame kiekvienas sukuria savitą kloną, atrodo, kaip nori, o ne taip, koks yra iš tikrųjų. Jeigu mes turėtume galimybę pažinti žmogų, o ne jo arba kitų žmonių jam sukurtą įvaizdį, galėtume pamilti bet kokį žmogų, jeigu tik žinotume jo tikrąją istoriją“, – kalbėjo V. Streiča.

Šakiečiai teatre

Tiesa, šiai operetei būdingas steampunk stilius, apie kurį prieš keletą metų Lietuvoje mažai kas buvo girdėjęs, o šiuo stiliumi kuriančių menininkų buvo vos keletas. Tačiau dabar steampunk stilius vis labiau populiarėja ne tik mene, literatūroje ar muzikoje, bet ir gyvenimo būde.

Sąvoka steampunk neatsiejama nuo fantastikos žanro, kuriame dominuoja garu varomos technologijos ir kurio veiksmas dažniausiai perkeliamas į alternatyviąją Viktorijos laikų epochą arba į Jungtinių Valstijų „laukinius vakarus“. Steampunk stiliaus meno kūriniuose karaliauja senovė, persipynusi su dabartinėmis technologijomis. Tokia laikmečių eklektika skatina kūrybą, begalinę fantaziją, simbolizuoja nemirtingumą, amžinybę.

Šį stilių savitais elementais papildo vaizdo projekcijų autorius Arvydas Strimaitis, kuris, beje, yra mūsų kraštietis, kaip ir barono vaidmenį „Misteryje X“ sukūręs Raimondas Baranauskas. Akivaizdu, jog mūsų krašte gausu talentingų žmonių, kurie savo užsispyrimu ir sunkiu darbu išsikovojo vietas didžiosiose scenose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.