Šakiai netrukus pasipuoš šventėms

jasevicius janusevicius2
Nuotr. Kad miestas didžiosioms metų šventėms būtų papuoštas kaip pridera, kad įvyktų graži eglutės įžiebimo šventė, daugiausia rūpintis tenka Šakių seniūnijos seniūnui Daliui Jasevičiui (kairėje) ir Šakių kultūros centro direktoriui Raimondui Januševičiui.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Nenumaldomai artėja didžiosios metų šventės ir, žinoma, joms ruoštis reikia iš anksto. Šiemet Kalėdų eglutė Šakiuose bus įžiebta gruodžio 8d., tad ir miestas, kad artėjančias šventes sutikti būtų jaukiau, iki to laiko turėtų būti papuoštas.

Prašo padovanoti eglutę

Šakių seniūnijos seniūnas Dalius Jasevičius pasakojo, kad šiemet didelių pokyčių miesto puošime nenumatoma, kaip ir kiekvienais metais, bus papuošta miesto Nepriklausomybės gatvė ir kitos pagrindinės gatvės. Tiesa, anksčiau pagrindinė eglė būdavo puošiama prie kultūros centro, bet treti metai, ir tai jau tapo tradicija, ji bus puošiama miesto skvere. Tiesa, buvo kilę abejonių, ar ir šiemet eglutę puošti skvere, mat ją gabenant skveru transporto svorio gali neatlaikyti plytelės. Susirinkę rajono valdžios atstovai, seniūnas, Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius visgi nusprendė tradicijos nelaužyti, o siekiant palengvinti transporto pravažiavimą ir apsaugoti plyteles nuo trūkinėjimo bus tiesiamos storos lentos.

„Nes nelabai turime kitų pasirinkimų, miesto skveras yra pati tinkamiausia vieta, eglutę mato, gali pasidžiaugti ne tik miesto gyventojai, bet ir čia atvykstantys svečiai“, – komentavo seniūnas.

Tiesa, kaip ir praėjusius porą metų, taip ir šiemet seniūnas kreipiasi į visus rajono gyventojus, galbūt atsiras tokių, kurie savo sodyboje yra išauginę gražią, aukštą žaliaskarę, tačiau dėl saugumo ar kitų sumetimų ją planuoja nupjauti. Seniūnijos darbuotojai su mielu noru atvyktų tokios eglutės, kuri taptų gražia dovana Šakių miestui.

Pasipuošimas, pasiruošimas didžiosioms metų šventėms, anot seniūno, nepareikalauja didelių investicijų, nes... jų paprasčiausiai nėra tiek, kiek būtų galima ar norima skirti. Tačiau iš to, ką galima skirti, kiekvienais metais stengiamasi padaryti kuo daugiau.

„Kad ir kitų savivaldybių pavyzdžiai, juk tikrai yra tokių, kurios gali sau leisti pasisamdyti firmą, kuri miestą papuošia pagal visus pageidavimus. Pavyzdžiui, Alytus tam skiria apie 15 tūkst. eurų, tai mes tokių lėšų skirti tikrai negalime, todėl viską darome savo išgalėmis, kaip įmanoma pigiau“, – komentavo D. Jasevičius.

Traukinukas – ateity

Šakių kultūros centro direktorius minėjo, kad jo vadovaujamas kolektyvas taip pat jau kuris laikas ruošiasi žaliaskarės įžiebimo šventei, mat jie atsakingi už viso renginio organizavimą, kolektyvų pasirodymus ir t. t. R. Januševičius pasakojo, kad iš esmės kiekvieni metai prieš eglutės įžiebimą tampa tikru galvosūkiu – o kaipgi šiemet nustebinti miesto gyventojus ir svečius, kad ši šventė nuotykiu taptų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

„Ko tik mes neprigalvojame! Pavyzdžiui, mąstėme, kad Kalėdų Senelis galėtų nuo kamino nusileisti, tačiau ugniagesiai suabejojo, ar tokia atrakcija būtų saugi“, – apie planus pasakojo R. Januševičius.

Kadangi šiuo metu vyksta likusios miesto skvero dalies rekonstrukcijos požeminiai darbai, dalis teritorijos yra aptverta. Na, pripažinkim, šventiniu laikotarpiu toks vaizdas grožio nesuteikia, tad teritoriją juosiančią tvorą R. Januševičius sugalvojo aptverti tentu, kurį greitu metu ir užsakys. Ant jo turėtų puikuotis sferinis ar trimatis Kalėdų miestelį primenantis vaizdas. Tokiai idėjai pritarė ir rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Jeigu praėjusius kelis metus šakiečius ir rajono gyventojus linksmino ratuotas Kalėdų Senelis, tai šiemet tokios atrakcijos, ko gero, nebeturėsime, nes idėja, anot direktoriaus, paprasčiausiai išsisėmė. Kultūros centro vadovas pasakojo, kad buvo kilusi mintis įsigyti traukinuką, kuris po skverą vežiotų vaikus, tačiau, pasidomėjus jų kainomis, teko apsigalvoti, mat naujas kainuotų apie 50 tūkst. eurų, o dėvėtas – apie 20 tūkst. eurų. Tačiau direktorius nepraranda vilties – gal kada nors, jei ne kitais metais, tai dar vėliau, ši idėja išsipildys ir Kalėdų traukinukas suteiks daug džiaugsmo ir mažiems, ir dideliems. O kol kas laukime, kol miestą apgaubs šventinė dvasia, nes puošybos darbai prasidės šią arba ateinančią savaitę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.