Šventinė žaliaskarė sužibo ir Šakiuose

kaledu eglute
Nuotr. Eglutės įžiebimą vainikavo danguje sužibę įspūdingi fejerverkai.


Nenumaldomai artėjant didžiosioms metų šventėms, miestams įžiebiant savo egles, praėjusį penktadienį įžiebta ir pagrindinė Šakių miesto eglė. Žinoma, atvyko ir Kalėdų Senelis, šventėje dalyvavo nuotaikingas Zuikis, nestigo dainų ir puikios nuotaikos.
 
Šiais metais šventinę programą susirinkusiems dovanojo vaikų šou grupė „Saulės vaikai“, prie jų prisijungė nuotaikingas Zuikis, o galiausiai į šventę atvyko ir Kalėdų Senelis. Kadangi orai keliauti rogėmis nepalankūs, Senelį į eglutės įžiebimo šventę atvežė visureigių „4x4 Šakiai“ vyrai su visa džipų palyda. Tiesa, Kalėdų Senelis guodėsi, kad skubėdamas pametė savo kepurę, tačiau rajono meras Edgaras Pilypaitis seneliui ją padovanojo, tiesa, neaišku, ar tą pačią, ar jau kitą. Tad nebuvo nė menkiausios dingsties liūdėti ir visiems skaičiuojant nuo penkių iki vieno, danguje žybsint fejerverkams, buvo įžiebta šiųmetė žaliaskarė, šventiniu laikotarpiu džiuginsianti tiek miestelėnus, tiek svečius.

Tiesa, kaip patikina Šakių kultūros centro vadovas Raimondas Januševičius, ko gero, šie metai paskutiniai, kai puošiama gyva eglė. Planuojama, kad kitiems metams galėtų būti pagamintas karkasas ir kasmet vis kitaip puošiamas būtent jis.

„Tada baigtųsi ir sunkiasvorės technikos įvažiavimo į skverą problema, ir gamtai nebūtų toks skaudus sprendimas. Tačiau vietos keisti neplanuojame, nes čia eglė gerai matoma, ją pasigrožėti gali ir miesto svečiai. Kai būdavo prie kultūros centro, kai kas net nežinodavo, kur ji apskritai yra“, – mintimis dalijosi R. Januševičius.

Kadangi kitoje skvero dalyje vyksta darbai, atitvertą skvero dalį juosiančią tvorą nuspręsta padabinti šventiniais piešiniais išpuošta sienele. Beje, kalbant apie ateitį, planų yra dar daugiau. Ne pirmą kartą prabylama, kad švenčių metu skvere galėtų važinėti kalėdinis traukinukas, nameliuose veiktų intensyvi prekyba ir čia virtų tikras kalėdinis gyvenimas.

„Kad nebūtų kaip kelininkams, kad žiema užklumpa netikėtai, taip mus Kalėdos, tikrai reikia pradėtis ruoštis anksčiau. Mums tikrai ne tas pats, kaip atrodo Šakiai kalėdiniu laikotarpiu“, – apie ateitį kalbėjo Šakių kultūros centro direktorius, pridurdamas, kad prie pasiruošimo šventėms dirbo Šakių seniūnija, nemažai talkino ir už miesto įvaizdį atsakintas architektas Mantas Paketuris.

Kadangi šiais metais traukinuko nėra, jį prieš įžiebiant eglę pažaisti pasiūlė ir belaukiančius atvykstančio Senelio vaikus išjudino minėtas nuotaikingas Zuikis. Susirinkusius sveikino ir geriausios kloties linkėjo meras E. Pilypaitis, Šakių seniūnas Dalius Jasevičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.