Vaikų svajonės gali likti neišpildytos

valatkaityte dovanos
Nuotr. Projekto koordinatorė Brigita Valatkaitytė, šventiniu laikotarpiu tiesiog dirbanti ir Kalėdų Seneliu, turi mažai vilties, kad ir likusių vaikų svajonės bus išpildytos – galbūt per daug svajonių, galbūt žmonės jau pavargo nuo tokių akcijų.

Septintus metus vykdoma „Vaikų svajonių“ akcija, prie kurios jau ketvirtus metus prisijungia ir Šakių socialinių paslaugų centras, pasirodo, šiais metais gali nepasiekti tikslo. Projekto koordinatorė Socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Brigita Valatkaitytė atvira: mažai tikėtina, kad visos svajonės bus išpildytos.
 
Šiais metais vaikų svajonių, lyginant su ankstesniais metais, registruota gerokai daugiau – iš viso 418 (pernai jų buvo 320). Be to, iki šiol buvo pildomi 2–14 m. amžiaus vaikų norai, tačiau nuo šių metų taisyklės pasikeitė ir projekte gali dalyvauti vaikai nuo gimimo iki pat pilnametystės.

Trečiadienį buvo neišpildytos 26 vaikų svajonės. Ir daugiausiai būtent didesniųjų norai. Tarp neišpildytų troškimų dažniausiai sportinė avalynė, apranga, likę ir keletas žaislų. Mažesnieji daugiausiai troško žaislų, tad jų norai ir buvo greičiausiai išpildyti.

„Jau net nežinau, kiek norų išpildė Socialinių paslaugų centras, dar šiandien dvi dovanas nupirkau, direktorė pirko, nes tikrai mažai realu, kad sugebėsime viską įgyvendinti“, – kalbėjo B. Valatkaitytė.

Žinoma, apmaudu, kad dalis akcijoje dalyvaujančių vaikų svajonių gali likti neišpildytos, nes projekto pradžioje pašnekovė buvo nusiteikusi gerokai optimistiškiau. Ji svarsto, kad ir didesnio vaiko širdis tokia pati kaip dvimečio ir jo noras jam pats svarbiausias, tačiau... B. Valatkaitytė svarsto, kad galbūt ir žmonės jau pavargo nuo įvairių akcijų, gal ir pačių svajonių per daug. Tad nors buvo planuota dovanas dalinti iki Kalėdų, to įgyvendinti nepavyks. Svarstoma tai daryti iki Naujųjų ar gal net po jų viliantis, kad galbūt atsiras geradarių ir nupirks taip trokštamus sportinius kedus, batus, riedlentę ar žieminę striukę... Kad kuo mažiau vaikų pajustų, jog Kalėdų stebuklai vyksta ne visuomet.

Norintys pildyti vaikų svajones turi atsiversti internetinę www.vaikusvajones.lt svetainę ir pasirinkę Šakių savivaldybę, kur atsiveria debesėliai su norais, pasirinkti vaikų troškimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.