Su svečiu – ne tik apie artėjančias šventes

kunze
Nuotr. Meras Edgaras Pilypaitis rajono Garbės piliečiui Johannes Gotthard Kunze (centre) dėkojo už nuolatinį rūpestį bei paramą ne tik Vaikų globos namams, bet ir sunkiau gyvenantiems šakiečiams.


Praėjusį pirmadienį su rajono meru Edgaru Pilypaičiu susitiko rajono garbės pilietis Johannes Gotthard Kunze, kuris su savo bendruomenės nariais nuolat atvyksta ir padeda Šakių vaikų globos namams. Šįkart su artėjančiomis šventėmis svečią sveikino rajono vadovas.
 
Pasak E. Pilypaičio, šešiems rajono Garbės piliečiams jis išsiuntė sveikinimus paštu, o sužinojęs, kad septintasis kaip tik vieši rajone, nusprendė su artėjančiomis šventėmis pasveikinti gyvai. Meras J. G. Kunze dėkojo už nuolatinę paramą Vaikų globos namams, be to, prieš šventes su dovanėlėmis vokiečiai aplanko ir skurdžiau gyvenančias šeimas, nudžiugina prie globos namų įsikūrusio dienos centro lankytojus. Tad meras svečiui dėkojo už rūpestį ir linkėjo sėkmės darbuose bei ateities sumanymuose.

Pats svečias prisiminė, kad jo vizitai į Šakius prasidėjo dar 1996 m. gegužę. Vaikų globos namų direktorius Virginijus Kelertas pasakojo, kad tuo metu Šakių parapija neturėjo bažnyčios varpo, o sužinojęs, kad Vokietijoje jų yra net ne vienas, kreipėsi prašydamas vieną padovanoti.

„Galima sakyti, kad J. G. Kunze į Lietuvą pakvietė varpai“, – prisiminė bendradarbiavimo pradžią Šakių globos namų direktorius.

Prie kavos puodelio J. G. Kunze, lydimas V. Kelerto bei socialinės darbuotojos Daivos Kalinauskaitės, su meru kalbėjo apie mūsų šalies socialinę politiką, kuri ne tik svečiui, bet ir E. Pilypaičiui nesuprantama, aptarė kitus klausimus.

Štai J. G. Kunze teiravosi rajono vadovo, ar neatsirastų galimybių sutvarkyti prie globos namų esančią automobilių stovėjimo aikštelę, kad nereikėtų ir vietiniams, ir svečiams tiesiog murkdytis purvynuose. Meras sakė nenorintis likti melagiu, tad per daug švaistytis pažadais nenori.

„Mintyse turėsim, žinom, buvome gavę ir parapijos prašymą, vasaromis ten vyksta ir mūsų festivaliai, bet įvardyti terminais būtų per daug drąsu“, – sakė E. Pilypaitis.

Kalbėdamas apie socialinę situaciją J. G. Kunze sakė, kad jų šalyje ir šiandien statomi globos namai tokio modelio, kokie dabar yra Šakių vaikų globos namai. Pasak jo, Vokietijoje gana sudėtinga rasti globėjus, o šeimynų modelis gana brangus, tad ir laikomasi Vaikų globos namų principo.

„Viskas pakimba ant nežinomybės plauko, nes neaišku, kaip gyvensime, kaip vaikams suteiksime prieglobstį“, – apie numatytus aukščiausios valdžios planus atsisakyti institucinių globos namų kalbėjo meras.

Jis svečią pakvietė dalyvauti ir Valstybės atkūrimo šimtmečio renginiuose, prakalbo apie ateities planus, kad galėtų atsirasti ne tik Garbės piliečių, bet ir rajono vadovų galerija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.