Šakiečiai sutiko 2018-uosius

fejerverkai sarapinas
M. Sarapino nuotr.: Pagrindinis Naujųjų sutiktuvių akcentas – šventiniai fejerverkai.  Jiems kasmet išleidžiama apie 1 tūkst. 700 eurų.


Tradicija metų sandūroje susiburti prie pagrindinės miesto eglės nepamiršta ir šiemet. Daugelis šakiečių ir miesto svečių Naujuosius sutiko miesto skvere. Besniegę tamsą čia sklaidė šventiniai fejerverkai, klegėjo juokas, sveikinimo žodį tarė rajono vadovas Edgaras Pilypaitis.
 
Nors neretai sakoma, kad naujametinę naktį vieni linksminasi, o kiti dirba, šių metų sutiktuvės ir sausio pirmoji, galima sakyti, praėjo be didelių incidentų. Pasak Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresniosios slaugos administratorės Irenos Petrauskienės, į medikus tuo laikotarpiu kreipėsi daugiau nei 130 žmonių.

„Kai nedirba Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras, visada sulaukiame daug pacientų. Kaip įprastai, dažniausiai kreipiamasi karščiuojant, patyrus įvairias traumas ar lūžius, sutrikus kraujospūdžiui, apsinuodijus, – informavo medikė. – Nuo petardų nukentėjo vienas mūsų rajono gyventojas. Dar vienas dėl plaštakos sužeidimo, sprogus fejerverkui, kreipėsi tik sausio 2 d.“

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas pasidžiaugė, kad nei šių metų naujametę naktį, nei sausio pirmąją mūsų rajone gaisrų nekilo. „Ačiū Dievui, šventės praėjo laimingai!“ – pasidžiaugė jis.

Ir tikrai, ačiū Dievui, nes kažin kaip sureaguotume, jei kur nors Lietuvoje, kaip Južno Sachalinske (Rusija), sutinkant Naujuosius prieš mūsų akis užsiliepsnotų ir sudegtų pagrindinė miesto eglė?! Į papuoštą žaliaskarę pataikė fejerverkas. Tas vaizdelis sausio pirmosios dieną sukosi  visose TV žinių laidose.

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius patikino, kad ir policijos pareigūnai nesulaukė kokių nors išskirtinių kvietimų nei įprastai kad būna tomis dienomis, kai daug išeiginių ir alkoholio.

Tad galima pasidžiaugti, jog nelaimingi atsitikimai neužtemdė 2018-ųjų sutiktuvių šventės, o fejerverkų šou apšvietė ne tik miesto dangų, bet ir praskaidrino skvere susirinkusių žmonių nuotaiką. Jiems startą davė rajono vadovo šventinis sveikinimas ir palinkėjimai visa, kas buvo negera praėjusiais metais, palikti užmarštyje, o kitus metus pradėti su užsidegimu naujiems darbams.

Šakių rajono administracijos direktorius Dainius Grincevičius patvirtino, kad šiemet, kaip ir ankstesniais metais, šiam tikslui išleista panaši pinigų suma – apie 1 tūkst. 700 eurų. Jo teigimu, geriau neskaičiuoti išlaidų saugiems fejerverkams, kad žmonės atsineštų kuo mažiau savadarbių petardų ir nesugadintų švenčių nei sau, nei aplinkiniams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.