Šakiai pasitinka trispalviais ąžuolais

Lietuvos Prezidentės pakviesti Valstybės gimtadienį minėti linksmai ir išradingai, šakiečiai vieni nuo kitų stengėsi neatsilikti organizuodami įvairiausias akcijas ir renginius. Originalūs ir nepakartojami buvo Šakių kultūros centro jaunimo tautinių šokių „Pynė“ ir Girėnų laisvalaikio salės pagyvenusiųjų liaudiškų šokių „Girėnai“ šokėjai.

Jų akcija „Geltona. Žalia. Raudona“ papuošė prie įvažiavimo į Šakius augantį ąžuolyną. Nuo vasario 10 d. visus šakiečius ir miesto svečius iš tolo pasitinka Lietuvos vėliavos spalvomis šviečiantys ąžuoliukai.
 
Pasak akcijos organizatorės Šakių kultūros centro jaunimo tautinių šokių „Pynė“ vadovės Vitalijos Venienės, darbas vyko visą savaitę: vieni karpė ąžuolams geltonus, žalius ir raudonus lapus, kiti juos rišo, treti ieškojo sprendimų, kaip juos geriau pritvirtinti.

Džiugu, kad šokėjų iniciatyvą palaikė prie jų prisijungę Girėnų bendruomenės žmonės, Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

„Buvimas bendrystėje suteikė visiems daug gerų emocijų ir tikėjimo, kad kiekvieno mūsų širdyje Lietuva yra labai brangi...“ – pasidžiaugė V. Venienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.