Nuo apdovanojimų iki Smetonos virtuvės

repsys glg
Nuotr. Gelgaudiškio kultūros centras fotografui Algirdui Jonui Repšiui, kaip padėką už bendradarbiavimą ir gražią draugystę, padovanojo jo paties darytą nuotrauką, perkeltą ant drobės.


Gegužės 5 d. Gelgaudiškio dvaro prieigose gelgaudiškiečiai savus ir svečius pakvietė į tradicinę Stasiuko mugę. Čia buvo visko! Ir rimtų reikalų, ir linksmybių. Nuo „Metų darbštuolių“ apdovanojimų iki Smetonos virtuvės.
 
Nuo pat ankstyvo ryto miestelyje jautėsi sujudimas, šurmuliavo tautodailininkai ir amatininkai, virėjai ir kepėjai, žvakių liejikai ir natūralios kosmetikos gamintojai. Visi kvietė nepraeiti pro šalį ir įsigyti naminės duonutės, saldaus sūrio, medaus, Rozalimo alaus ar kitokių skanumynų, o kas netilps į burnas čia, mugėje, dėtis į krepšius ir neštis namo.

Žinoma, kai pilvai pilni, galima pasisukioti ir tarp papuošalų, šalikėlių, palaidinių, įsigyti siuvinėtos tekstilės, įvairių rankų darbo papuošalų, gintaro dirbinių. Reta moteris neprasuko pro natūralaus kremo su lietuviškų žolelių ištraukom lentyną. O kur dar vazonai gėlėms, įvairūs dirbiniai iš medžio, keramika, rankų darbo žvakės, kad būtų kuo pasišviesti, jei vakare elektra dingtų... Be to, visąlaik namie praverčia viena kita pinta kašė, jei senoji jau prakiuro, ar lentynos vaikų žaislams sudėti. Visų gėrybių nė neišvardysi!

Džiugu, kad nepamiršta graži ir prasminga tradicija – „Metų darbštuolio“ nominacijos. Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkė Danutė Aniulienė padėkos raštus įteikė Alinai Damušytei už nuoširdų darbą su dienos centrą lankančiais vaikais, Žydrūnui Antanaičiui už gelgaudiškiečių vyrų sportinį užimtumą, Reginai Andziulevičienei ir Genutei Žilinskienei už „pražydusias pelkes“. Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis nuoširdų ačiū tarė kadenciją baigusiems seniūnaičiams, D. Aniulienė net devynias projekto „Akimirksnių tiltais per Lietuvą“ fotodrobes įteikė įvairioms Gelgaudiškio įmonėms ir įstaigoms – seniūnijai, ambulatorijai, bažnyčiai, „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrui, pagrindinei mokyklai, vaikų darželiui „Eglutė“, dvaro rūmams, UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“, Ramučio Juciaus muziejui. Gelgaudiškio kultūros centras, kaip padėką už bendradarbiavimą ir gražią draugystę, fotografui Algirdui Jonui Repšiui padovanojo jo paties darytą nuotrauką, perkeltą ant drobės.

Kaip įprastai, Stasiuko mugės lankytojus linksmino saviveiklininkai – Gelgaudiškio kultūros centro folklorinis ansamblis „Šilupė“, Plokščių moterų liaudies šokių kolektyvas „Virangė“, Gelgaudiškio liaudiškų šokių kolektyvas „Liocukas“, Kybartų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Žemyna“ ir Simno vyrų vokalinis ansamblis. Dvaro rūmuose duris atvėrė siuvinėjimo rankdarbių paroda „Iš močiutės skrynios“, o renginio pabaigoje visų laukė šios mugės svarbiausias akcentas – tarpukario Lietuvos prezidento Antano Smetonos virtuvė. Ją susirinkusiems pristatė Kauno karininkų ramovės restorano „Trys milžinai“ virtuvės šefės Jadvygos anūkė Daiva Dmuchovska, pasidalinusi ne tik receptais, bet ir savo senelės prisiminimais. Mat ponia Jadvyga, sako, ruošusi vakarienę pačiam prezidentui Antanui Smetonai.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.