Sintautų kultūros centrui – geriausio kultūros centro premija

sintautu kultura
Nuotr. Sintautų kultūros centro direktorė Aistė Bakaitė (dešinėje) džiaugėsi įvertinimu ir sakė, kad tai bendras viso kolektyvo nuopelnas.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Ketvirtadienį Sintautų kultūros centrui, vadovaujamam Aistės Bakaitės, įteikta antrosios kategorijos geriausio kultūros centro premija. Kultūros ministerija kasmet skiria tris skirtingų kategorijų premijas už pastarųjų penkerių metų aktyvią, kūrybingą ir novatorišką veiklą, tad šiais metais neeilinio įvertinimo sulaukė būtent Sintautai.

Geriausio metų kultūros centro konkurso komisija vertino, kaip puoselėjama etninė kultūra, mėgėjų menas, kuriant menines programas, plėtojant švietėjišką (edukacinę), pramoginę veiklą, ugdant bendruomenės kultūrinius poreikius, organizuojant profesionalaus meno sklaidą.  

Išties ministerijos įvertinimo sulaukęs kultūros centras turi kuo didžiuotis. Centre veikia įvairūs mėgėjų meno kolektyvai. Moterų vokalinis ansamblis „Mozaika“ pripažintas vienu geriausių vokalinių ansamblių Lietuvoje, taip pat nuskynęs laurus užsienyje kaip geriausias užsienio choras. Folkloro ansamblis „Santaka“ šių metų balandį atšventė veiklos 30-metį. Vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Sintuola“ skina laurus Lietuvos ir užsienio festivaliuose bei konkursuose. Visi šie kolektyvai lipo į sceną ir džiugino susirinkusiųjų akis bei širdis. Be to, kultūros centras garsėja organizuojamomis parodomis, renginiais, liaudiškos ar sakralinės muzikos festivaliais. Tai ir „Trenkim polką prie Pentos“, ir vokalinių ansamblių šventė „Zanavykų balsai“, ir tradicinis sakralinės muzikos festivalis „Giesmė“, ir daugelis kitų.

Įvertinimą įteikusi Lietuvos kultūros ministerijos kultūrinės edukacijos politikos skyriaus vyriausioji specialistė Birutė Kazlauskienė pripažino, kad žavi ne tik kultūros centro puoselėjama kultūra, stiprūs kolektyvai, bet ir paties kolektyvo sutelktumas, bendrystės jausmas. Tuo buvo galima įsitikinti ir renginio metu. Ko gero, viena jautresnių akimirkų, kai į sceną sulipę visi kultūros centro darbuotojai į simbolinę kultūros centro sėkmės skrynią dėjo savo palinkėjimus ir džiaugėsi esantys kolektyvo dalimi. Jei įprasta renginių metu matyti kolektyvų vadovus, į parodas ar kitus renginius kviečiančius renginių organizatorius, tai virpančiu balsu palinkėjimus sakantį ūkvedį, valytoją ar kūriką-darbininką matyti išties neįprastas, bet širdį jaudinantis vaizdas – tai ir yra ta tikra, daugelį svečių žavėjusi bendrystė. Vieni sakė, kad veikla lyg oro gurkšnis, kiti džiaugėsi daina ir šokiu galėdami dalintis su kitais...

„Svarbiausia, kad visa tai kuria ir puoselėja kultūros centro darbuotojai, kiekvienas atnešdamas dalelę savęs. Kiekvienas prisideda prie skrynios turtinimo. Kiekvienas esame labai skirtingi, bet kartu ir vieningi. Mes esame viena stipri komanda ir kad šiandien esame pastebėti bei įvertinti, tai mūsų visų  bendras nuopelnas“, – akcentavo kultūros centro direktorė A. Bakaitė, pabrėžusi, kad savo puoselėjamomis vertybėmis, kultūra jie dalijasi ir toliau pasirengę dalintis su kitais.

Ne kartą vadovė pabrėžė bendravimo bei bendradarbiavimo svarbą, nes esant vienos bendruomenės dalimi tai neišvengiama, tad ji dėkojo seniūnijai, mokyklai, bibliotekai bei bendruomenių centrams, renginius paremiantiems ūkininkams ir vylėsi tolimesnio sėkmingo bendradarbiavimo.

„Sveikinu, jūs gi geriausi respublikoje! Žiauriai pasisekė Sintautų kultūros centrui, kad jie gavo tokią mergučę“, – kultūros centro įvertinimu džiaugėsi bei kelti kartelę dar aukščiau linkėjo Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

Pasak jo, kai bus tokių, į kuriuos bus galima lygiuotis, tada ir kiti centrai bus priversti temptis ir neatsilikti nuo lyderių.

Tiesa, būtent šią dar bestudijuojančią mergučę į rajoną parsiviliojo Verslo ir informacijos centras, vadovaujamas Daivos Palukaitienės, kur A. Bakaitė dirbo prieš užimdama Sintautų kultūros centro vadovės pareigas.

„Džiaugiuosi, kad ją paleidome, nes supratome, kad ji gali“, – džiaugėsi buvusi A. Bakaitės vadovė.

Su ašaromis akyse prieš visus vadovus bei kolektyvų veikloje dalyvaujančius žmones, dažnai aukojančius save bei savo laiką, nusilenkė ir Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, pažadėjusi, kad prie ministerijos Sintautų kultūros centrui skirtos premijos (1900 eurų) ketina prisidėti ir rajono valdžia.

Sveikinimo žodžius skyrusi administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė atkreipė dėmesį, kad ne tik Sintautuose, bet ir visame rajone kultūra tikrai aukšto lygio, tik reikia ugdyti ir į renginius traukti žiūrovus. Tad ji čia pat velnių išrašė seniūnui Kęstučiui Birbilui – paragino labiau telkti bendruomenę, labiau kviesti į renginius bei juose dalyvauti.

„Reikėjo pasistengti, kad būtų pilna salė. Tai kiekvieno atsakomybė. Galima numesti ir kauptuką, ir dalgį ar vejapjovę pastatyti į kampą ir atbėgti į renginį. Tiek žmonės dirba, o nėra kam parodyti“, – kritikos dėl ne itin gausaus žiūrovų būrio negailėjo I. Šeflerienė.

Visgi ne kritika, bet džiaugsmas bei sveikinimai karaliavo šventiniame renginyje, daugybė sveikinusių linkėjo palankių vėjų bei geros kloties.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.