Pirmosios apyrankės – pasaulio zanavykų susibūrimo šventei

apyrankes zanavykams
Nuotr. Pirmosios pasaulio zanavykų susibūrimo apyrankės jau prekyboje – tai jūsų bilietas į daugelį šventės renginių ir koncertų.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Laikas bėga. Artėja pasaulio zanavykų susibūrimo šventė, kuri vyks birželio 21–24 d. Šakiuose. Renginio organizatoriai – Šakių kultūros centras – informuoja, kad jau gautos pirmosios šventinės apyrankės – bilietai į pasaulio zanavykų susibūrimą „Apkabink savo kraštą“.

Paklaustas, kokia nauda įsigyti šventinę apyrankę, Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius atsakė, jog, visų pirma, tai suvenyras ir prisiminimas apie šventę, visų antra, tai solidarumas – kiekvieno žmogaus simbolinis, bet labai svarbus ir reikalingas prisidėjimas prie šventės.

Be to, geltonosios apyrankės dalyvauja didžiajame žaidime, kurio prizus steigs visi norintys. Šiuo metu prizų fonde – jau daugiau nei 150 prizų. Trys pagrindiniai prizai bus įteikti šventės metu, prieš pat Džordanos Butkutės ir jos grupės koncertą, o kitus bus galima atsiimti Šakių kultūros centre, nes visų įteikti scenoje nebus galimybių. Prizus laimėję numerėliai bus skelbiami internete.

Kaip informavo Šakių kultūros centro šiuolaikinio šokio grupės vadovė Laura Saunoriene, kartu su geltona apyranke bus išduotas bilietėlis su numeriu, jį reikės saugoti iki šventės pabaigos, nes pametus niekas nežinos, kas laimėjo.

„Apyrankė garantuoja vietą stadione birželio 23 d. koncertuose. Keturi geri koncertai už 5 eurus – tai tikrai simbolinė kaina, – įsitikinusi L. Saunorienė. – Kita vertus, visi, įsigiję apyrankes, prisidės prie miesto įvaizdžio gerinimo, nes dalis surinktų pinigų bus panaudota reklaminių stendų gamybai ir pastatymui pagal architekto Manto Paketurio viziją.“

Reikėtų paminėti, kad geltonoji apyrankė nebus įėjimas į visus kitus renginius. Pavyzdžiui, tarptautinis cirko projektas „4 stichijos“ – atskirai apmokestintas renginys ir bilietai į jį jau parduodami Šakių kultūros centro kasoje. Šiandien vienas bilietas kainuoja 6 eurus, o renginio dieną reikės pakloti visą 10 eurų. Tad tikrai verta paskubėti ir įsigyti iš anksto. Juo labiau, kad vietų skaičius ribotas.

„Galime garantuoti, kad tie, kas bus pusiasalyje, – renginį gerai matys, nes bus pastatyta amfiteatrinė tribūna, tad vietos bus sėdimos, stovimos ir tie, kas ateis su pledais, galės sėdėti priekyje ant žolės. Srautai bus reguliuojami tvoromis, bus pastatyti didžiuliai ekranai, transliuojantys scenos vaizdą, nes planuojama stadionuose sulaukti 5–6 tūkst. žmonių“, – pasakojo R. Januševičius.

Žaliosios apyrankės atiteks šventės organizatoriams, kolektyvų nariams, kurie dirbs, savanoriams, žiniasklaidai, rėmėjams. Džiugu, kad vis daugiau šventę parėmusių verslininkų pageidauja gauti ne žalias, o nori nupirkti geltonas apyrankes ir jas padovanoti savo darbuotojams. Renginio organizatoriai kvietė apyrankes įsigyti jau dabar, nelaukti paskutinės dienos, kad nereikėtų stovėti eilėje renginio dieną. Palikim šias privilegijas atvykstantiems svečiams.

Šiuo metu tariamasi su įvairių įstaigų vadovais, kad šventinę savaitę užsukus į jų parduotuves ar paslaugas teikiančias įmones su įsigyta apyranke būtų galima gauti privilegijų ar nuolaidų. Tarkim, sugrįžęs į Šakius zanavykas užeina pavalgyti ir gauna nuolaidą pietums, užsuka įsigyti batų ir nusiperka juos pigiau. Šventės organizatoriai mano, kad tada šventė būtų įvairiapusė ir pilnavertė ir verslininkui bus nauda, nes sulauks daugiau pirkėjų, ir žmogui, kuris pigiau apsipirks.

Pasak R. Januševičiaus, priverstinai niekas nebus apmokestintas. Pavyzdžiui, prie įėjimo į renginį bus pastatyti gražūs vartai, per kuriuos galės nemokamai praeiti tam tikro ūgio vaikai.

Pasak L. Saunorienės, tokio masto renginyje be savanorių nebus apsieita. Jie jau registruojami Šakių kultūros centre. Ypač laukiami jauni žmonės. Jiems bus išrašyti pažymėjimai, kadangi svarbu atsiskaityti mokyklose už visuomeninę veiklą. Beje, džiugu, jog savanoriauti siūlosi ir suaugę žmonės. Tai tik dar kartą įrodo, kad renginys svarbus visiems Šakių bendruomenės žmonėms.

Prakalbus apie žmonių apgyvendinimą, Šakių kultūros centro direktorius prašo mūsų krašto apgyvendinimo įstaigų per Šakių turizmo informacijos centrą informuoti, ar šventės dienomis turi laisvų vietų, ar jau viskas rezervuota. Miesto ir apylinkių gyventojai, išsipirkę verslo liudijimus, taip pat galėtų apnakvydinti po keletą šventės svečių. Gal kas galėtų ir draugiškai priimti?

Renginio organizatoriai priminė, kad šakiečiai nepamirštų pasipuošti ir kabintų prie savo namų užrašus „Aš myliu Šakius“. Visą informaciją galima rasti Facebook puslapyje „Pasaulio zanavykai“ ir Šakių kultūros centro internetinėje svetainėje „Apkabink savo kraštą“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.