„Pynės“ šokėjai namo parsivežė padėkos raštus

Gegužės pabaigoje Kijevo mieste (Ukraina) vyko tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis „Saulėtasis kaštonas“, kurį jau aštuntą kartą organizuoja kolektyvo „Vitaminščiki“ vadovai Lena ir Olegas Melnikai. Liaudiškų šokių „Pynės“ jaunių ir jaunuolių grupės, vadovaujamos Vitalijos Venienės, šiame konkurse dalyvauja nuo 2012 m. Mūsų šokėjai Ukrainos žiūrovams dovanojo puikią koncertinę programą.

Festivalyje „Saulėtasis kaštonas“ pasirodė šokių kolektyvai iš Ganos, Indijos, Mongolijos, Turkijos, Moldavijos, Juodkalnijos, Bulgarijos, Lenkijos ir Lietuvos. Taip pat festivalį papuošė Kijevo mieste gyvenantys tautinių mažumų šokėjai – armėnai, gruzinai, azerbaidžaniečiai ir vokiečiai. Teisę pasirodyti šiame festivalyje specialiame konkurse turėjo išsikovoti Ukrainos šokių kolektyvai.
 
Visus festivalio dalyvius svetingai pasitiko kolektyvo „Vitaminščiki“ vadovai, šokėjai ir jų tėveliai, kurie lydėjo svečius visų renginių ir ekskursijų metu. Šokėjai ne tik patys atliko savo koncertines programas, bet ir turėjo galimybę stebėti Ukrainos choreografijos universiteto studentų meistriškumo pamokas-repeticijas. Čia ne vienam žadą atėmė profesionalių šokėjų pasirodymai.

Tradiciškai kolektyvų vadovai ir viena šokėjų porą vyko į oficialius priėmimus Kultūros ministerijoje, Kijevo miesto merijoje, Choreografijos universiteto administracijoje ir Kijevo Sviatošinskio rajono administracijoje. Festivalio dalyviai žygiavo miesto gatvėmis, dalyvavo labdaros akcijoje, skirtoje negalią turintiems vaikams.  

Visos kelionės metu šakiečiai draugavo su Lenkijos Elko miesto šokėjais: vienu autobusu atvyko į Kijevą, kartu pietavo ir pramogavo. Paskutinio koncerto metu šokių kolektyvams buvo padėkota už jų dalyvavimą festivalyje. Liaudiškų šokių „Pynė“ šokėjams buvo įteikti net šeši padėkos raštai ir diplomai. Tiek padėkų jie namo parsivežė pirmą kartą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.