Meilė bardų muzikai – užkrečiama liga

ozerenskis
Nuotr. Gitaristų-bardų festivalio senbuvis Andrejus Ozerenskis dainą atliko gimtąja ukrainiečių kalba.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gitaristų-bardų festivalis rugpjūčio 3 dieną dar kartą subūrė dainuojamosios poezijos mylėtojus. Skambant prasmingiems tekstams ir nuostabiai muzikai praleisti vakarą kaimo turizmo sodyboje „Bičnamis“ šiemet kvietė keturiolika puikiai mums žinomų vietinių atlikėjų bei svečių.

Anot renginio vedėjos Rimos Rauktienės, šiųmetis renginys ypatingas, nes tai – šimtmečio Lietuvos gitaristų-bardų festivalis.

 Prieš devyniolika metų mintis organizuoti tokį festivalį kilo Arūnui Danieliui – girėniškiui, be galo mėgstančiam groti gitara ir dainuojamąją poeziją.

„Ačiū visiems, kad susirinkote, nes gitaristai be žiūrovų yra nulis. Devyniolika metų taip greitai prabėgo. Nuo 2000-ųjų metų festivalio akimirkos fiksuotos nuotraukose, kurias galite apžiūrėti. Galvoju, kad kitais metais su dvidešimtuoju festivaliu užbaigsime šitą ciklą, galbūt rengsime kitokios formos festivalį. O kaip bus, laikas parodys“, – kalbėjo A. Danielius.

„Vieno bardų festivalio Vilniuje metu aktorė Kristina Kazlauskaitė yra pasakiusi, kad „Bardai – tai sielos būsena, tyli malda arba liga. Taigi, šiandien pilna salė ligonių”...Telydi ir jus ta liga šį vakarą, nes ji tokia jautri ir jausminga“, – sakė R. Rauktienė, kviesdama  į sceną Jurbarko bardų klubo, gyvuojančio dvejus metus, narius: Arvydą Pilipauską, Rolandą Kulikauską, Kęstutį Bastį ir Aridoną Daukšą.

Vakare koncertavo ir festivalio senbuviai Andrejus Ozerenskis, Vaidas Mineikis, Juozas Bacevičius (Zuzė). Bardų muzikos gurmanų itin mėgstamas atlikėjas Valdemaras Mikuckis grojo ispanišką muziką.

Savo subtilia kūryba festivalio dalyvius stebino Edmundas Janušaitis. Anot festivalio vedėjos, Edmundas – bardas, poetas, rašomojo ir dainuojamojo žodžio dermės ieškotojas, tikras Žaliakalnio bruko ir dangaus augintinis. Jam talkino draugai – fleitininkas Giedrius Balbieris bei smuikininkas Arūnas Ambrazevičius.

Gitaros mylėtojai taip pat susipažino su „Bičnamio“ scenoje debiutuojančia pora iš Vilkaviškio – Vilma ir Virgilijumi Anelauskais, kurie susirinkusiems dovanojo itin jautrius kūrinius.

Kaip kasmet organizatorius Arūnas Danielius iš Rimos ir Arturo Raukčių gavo dovanų. Šį kartą dovanos buvo simbolinės – nata iš bandelių bei laiko ratas, pagamintas iš šiaudų, kurį uždegdamas A. Danielius visiems susirinkusiems paskelbė, kad jubiliejinis dvidešimtasis festivalis įvyks kitų metų rugpjūčio 2 d.

Bardų kūrybos gerbėjai dėkojo ne tik šio festivalio organizatoriui A. Danieliui, bet ir idėją rengti festivalį palaikančiai jo mamai Birutei Danielienei, kuri neslėpė, kad gera būti festivalyje, kad ir ji serga ta pačia meilės bardų muzikai liga.

A.Danielius visiems pasirodžiusiems scenoje dovanojo megztas pirštines ir pats atliko itin originalią vaikišką dainelę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.