Prie Šakių ežero subūrė bendrystės jausmas

ezeras baidares
Nuotr. Visą dieną po Šakių ežerą buvo galima smagiai pasiirstyti baidarėmis arba dalyvauti baidarių slalome.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusį šeštadienį Šakių miesto gyventojus ir svečius Šakiečių bendruomenės centras kvietė drauge palydėti vasarą, susiburti miesto ežero pusiasalyje – organizavo šeimų pikniką „Dainuojantis ežeras“, kurio pagrindinis akcentas buvo kartų bendrystė.

Kaip aiškino Šakiečių bendruomenės pirmininkė Zita Jakaitienė, idėja sukviesi skirtingų amžiaus grupių miesto gyventojus ir svečius į pikniką, kad drauge pasibūtų, kartu padainuotų, paplaukiotų ežere baidarėmis, nėra nauja. Šakių ežerą kaip svarbų mūsų miesto objektą, prie kurio kadaise virė visas miesto gyvenimas, įprasminti prieš kelis metus pradėjo Vykintas Augustaitis. Jo iniciatyva čia vyko šventė „Dainuojantis ežeras – Šakių širdis“. Šįmet šakiečių bendruomenė užsibrėžė tikslą tęsti V. Augustaičio pradėtą šventės tradiciją.

Tradiciškai šventė prasidėjo prie Vinco Kudirkos paminklo, kur muzikinę jos dalį pradėjo Plokščių folkloro ansamblis „Vaiguva“, prie kurio mielai prisidėjo ir kiti rajono kolektyvai. Po trumpos Šakiečių bendruomenės centro pirmininkės Z. Jakaitienės sveikinimo kalbos ir pirmojo šventės iniciatoriaus V. Augustaičio pasveikinimo visi dainuodami patraukė ežero pakrante pusiasalio link, čia laukiantys buvo pakviesti prisijungi prie dainuojančių ir varžytis dainų varžytuvėse. V. Augustaitis sako, jog džiaugiasi, kad bendruomenė išlaikė pirminę šventės idėją bei pavadinime išliko pabrėžtas Šakių ežeras – tai jam atrodo yra labai svarbu ir reikšminga.

Mėgstantiems vandens pramogas V. Augustaitis vėl, negailėdamas savo laiko ir jėgų, kaip ir ankstesniais metais, organizavo pasiplaukiojimą baidarėmis bei jų slalomą. O daugiausiai atrakcijų piknike buvo surengta mažiesiems jo dalyviams. Ežero saloje vaikų laukė jiems paruoštas batutas, vyko vandens burbulų pūtimo atrakcija, kūrybinių dirbtuvių „Mena meną“ užsiėmimai, kurių metų vaikai galėjo piešti ar kurti įvairius darbelius, bei Šakių cirko mokyklos edukacinis žaidimas – pamokėlė. Nutapyti mažųjų darbai buvo eksponuojami čia pat, ant pėsčiųjų tilto.

Šakiečių bendruomenės centro nariai apgalvojo šventę taip, kad čia būtų vietos visiems – ir mažiems, ir jaunimui, ir senjorams. Atėjusių su šeimomis laukė specialiai įrengtos poilsio zonos ant pievelės, o senjorų – suoleliai medžių pavėsyje. Norintiems išsikepi ant laužo užkandžių, buvo specialiai užkurtas grilis. Įsiamžinti save ir artimuosius pikniko dalyviai galėjo ežero pakrantėje – čia buvo specialiai įrengta foto sesijos zona, nuo kurios atsivėrė puikus vaizdas į ežerą. Vakare visus piknikautojus Laura Saunorienė kvietė šokti „Zumbą“, čia ir vėl akyviausiai reiškėsi mažieji šventės dalyviai.

Kaip sako pati bendruomenės pirmininkė Z. Jakaitienė, šįmet jie dar tik „padarė namų darbus“, o kitąmet norėtų į vasaros palydėtuvių, šeimų bendrystės pikniką įtraukti kuo dagiau įvairių organizacijų, kurios šventę papildytų dar įvairesnėmis pramogomis ir nuotaikomis.

Organizuojant šventę Šakiečių centro bendruomenei talkino Šakių seniūnija, Šakių kultūros centras, Šakių cirko mokykla, kūrybinių dirbtuvių studija „Mena meną“ ir kt.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.