Atsisveikino su muzikiniais vasaros penktadieniais

Baigėsi vasara. Nuskambėjo paskutinis muzikos festivalio „Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare“ akordas – baigiamasis koncertas „Tėvo Stanislovo varpai“. Ir šiemet Gelgaudiškio dvaras buvo ta vieta, kur kiekvieną vasaros penktadienį rinkosi vis daugiau mylinčių, o galbūt dar tik pradedančių pamilti muzikos meną žmonių.

Gelgaudiškio dvaro koncertinės erdvės kasmet pritraukia vis daugiau profesionalių muzikos atlikėjų ir kultūrinio turizmo atstovų. Prie to prisideda ir festivalis „Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare“, kurį jau trečius metus iš eilės organizuoja Gelgaudiškio kultūros centras. Juolab kad tose pačiose dvaro erdvėse vyksta ne tik koncertai, bet ir profesionalių dailininkų parodos – kasmet jų čia organizuojama po 12–15. Tai skatina profesionaliu menu domėtis ir į Gelgaudiškį pritraukia įvairaus amžiaus ir skirtingo išsilavinimo žmones.
 
Šiemet dvare buvo surengta 14 profesionalių muzikos atlikėjų koncertų, kurių populiarumas pasiekė tokį lygį, jog juose, pasak Gelgaudiškio kultūros centro projektų vadovės Tatjanos Vrubliauskienės, apsilankė arti 5 tūkst. klausytojų – ne tik vietinių gyventojų, bet ir iš tolimesnių šalies miestų bei miestelių atvykstančių svečių. Mat projekto įgyvendinimui gavę dalinį finansavimą iš Lietuvos kultūros tarybos, muzikinių penktadienio vakarų organizatoriai galėjo pakviesti aukšto meninio lygio atlikėjus.
Klausytojus sužavėjo vokalinės muzikos koncertas „Nuo Traviatos iki Fantomo“, kuriame pasirodė Sandra Lebrikaitė, Andrius Apšega ir Laura Stepkovičiūtė, baladžių vakaras su Gabriele Navikauskaite ir Ramūnu Čepausku, reveransą Lietuvai atliko Aurelija Stasiulytė, Gabrielė Pintukaitė, Evelina Pilipavičiūtė-Juraškienė ir Algirdas Pintukas, Gelgaudiškio kariliono varpais grojo prof. Giedrius Kuprevičius, romantines melodija gitara atliko Simonas Bušma. O kur dar visų lauktas rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio ir jo draugų pasirodymas, džiazo vakaras su Viktorija Pilatovič, Vytautu Skudu ir Pauliumi Zdanavičium ar projektą Gelgaudiškio bažnyčioje vainikavęs koncertas „Tėvo Stanislovo varpai“, kuriame dalyvavo solistas Liudas Mikalauskas ir Beata Vingraitė (fortepionas) bei Valdas Andriuškevičius (klarnetas). Šis koncertas skirtas 100-osioms Tėvo Stanislovo gimimo metinėms paminėti. Tad visai nenuostabu, kad profesionalių atlikėjų koncertai pritraukė tiek dalyvių.

Ko gero, kad „Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare“ sužavėjo kelis tūkstančius žiūrovų, lėmė Gelgaudiškio kultūros centro ilgametė renginių organizavimo patirtis ir ambicingi planai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.