Sąskrydis subūrė šaulius iš visos Lietuvos

sauliai saskrydis
Nuotr. Rugsėjo 8–9 dienomis Graužikų dvarvietėje (Kelmės r.) vyko Lietuvos šaulių sąskrydis, kuriame dalyvavo ir Suvalkijos šaulių 4-oji rinktinė kuriai priklauso ir rajono šaulių 405-oji kuopa, iš kurios sąskrydyje dalyvavo trys šauliai.


Antrąjį rugsėjo savaitgalį į Kelmės rajone esančią Graužikų dvarvietę rinkosi visos Lietuvos šauliai – čia vyko sąskrydis, sutelkiantis visų rinktinių šaulius. Tarp kitų Lietuvos šaulių sąskrydyje dalyvavo ir Suvalkijos šaulių 4-oji rinktinė. Prie rinktinės prisidėjo ir jai priklausantys trys kraštiečiai – Šakių šaulių 405-osios kuopos šauliai.
 
Anot sąskrydžio dalyvių, tokie suėjimai yra puiki proga susitikti ir pabūti kartu, aptarti svarbius klausimus, pasidalinti idėjomis, draugiškai pasivaržyti įvairiose rungtyse. Sąskrydžio metu buvo pagerbtas Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjo Vlado Putvinskio-Pūtvio atminimas, atidengta atminimo lenta, prie jo kapo padėtos gėlės. Po oficialios sąskrydžio dalies šauliai stiprinosi šaulių koše, draugiškai varžėsi šaudymo iš pneumatinio šautuvo varžytuvėse, granatos metimo į taikinį, kliūtinio bėgimo, smiginio, žvejybos rungtyse, vakare dalyvavo viktorinoje „Protų mūšis“. Antrąją sąskrydžio dieną buvo apdovanoti rungčių nugalėtojai. Komandinėje įskaitoje pirmąją vietą užėmė LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės šaulių komanda, antrąją – Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės šauliai, o trečiąją – gen. P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės šauliai. Suvalkijos šaulių 4-ajai rinktinei atstovavo trys Šakių šaulių 405-osios kuopos šauliai – Saulius Venskaitis, Povilas Dovydaitis ir Deimantas Čekauskas, be jų, į sąskrydį dar vyko ir Marijampolės šaulių 403-iosios kuopos šauliai bei rinktinės vadas ats. kpt. Kęstutis Pileckas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.