Keturnaujiena rudenį pasitiko su „Raudonskruosčiu obuoliuku“

obuoliukas
Nuotr. Loterijos pagrindinis prizas – triušis, jis iškeliavo pas sintautietį Deividą Barauską (dešinėje).

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Keturnaujieniečiai praėjusį sekmadienį pakvietė į ketvirtą kartą rengiamą šventę „Raudonskruostis obuoliukas“. Kartu paminėtas ir Keturnaujienos bendruomenės centro 15-os metų jubiliejus.

Nors rugsėjo 23 d. pavakarę prapliupęs lietus ir suvijo šventės dalyvius po stogu, tačiau salėje vietos užteko ir jaunam, ir senam.

Keturnaujienos bendruomenės centras buvo įkurtas 2003 m. Apie bendruomenės centro pradžią mintimis pasidalijo pirmoji jo pirmininkė Aldona Narkūnienė.

„Bendruomenė, kaip tas vaikelis, atrodo mažas, o žiūrėk, ima ir paauga. Iki penkiolikos metų. Mes pradėjom burtis dar 2002m. Jau tuomet norėjom gražiau gyventi, rūpinomės, kur gauti šiukšlių konteinerius, matėm, kad gatves pažvyruoti reikia. Ir viskas buvo daroma seniūnui padedant. Jam galvą išūžėm su prašymais. O pagrindinė veikla prasidėjo nuo kraštiečių susitikimo, kuris įvyko kultūros namų patalpose. Deja, šio pastato nepavyko prikelti gyvenimui. O 15 bendruomenės metų prabėgo visiems kartu dirbant. Kiek dainų pridainuota, šokių sušokta“, – kalbėjo A. Narkūnienė ir prašė padėti dabartinei bendruomenės pirmininkei Birutei Ūsienei.

Trejus metus dirbanti B. Ūsienė padėkojo visiems už nuoširdų bendravimą. O už laiku ištiestą pagalbos ranką – A. Narkūnienei, Mindaugui Tarnauskui, Dianai Andriukevičienei, Jovitai Bielevičienei, Nijolei Jonaitienei, Ritai Merčaitienei, Valentinai Aleksaitienei, Jolantai Bendoraitienei.

Pasak šventės vedėjos Justinos Kažemėkaitytės, prieš 15 metų Keturnaujienoje gyveno 572 gyventojai, o štai šiuo metu balsavimo teisę turi vos 318 gyventojų. Išnyko keturi kaimai – liko tik pavadinimai. Štai Kutuose gyvena vienas žmogus, Šarvininkiškėse vos du.

Liūdnomis mintimis apie keturnaujieniškių gyvenimą dalijosi šventės vedėjas Giedrius Žiūraitis. Anot jo, nebeliko Keturnaujienoje darželio, mokyklos, pašto ir bibliotekos.

„Optimizuojant buvo uždaryta laisvalaikio salė, bet mes dar bandom kvėpuoti. Šiais metais turim du naujagimius. Mes tikim, kad bendruomenė visų mūsų pastangų dėka dar gyvuos“, – žvelgdamas į ateitį optimistiškai teigė Giedrius.

Tačiau bendruomeniečiai užsispyrę ir rankų nenuleidžia. Beje, per 15 metų bendruomenė parašė ir gavo finansavimą 20-čiai didesnių ar mažesnių projektų, iš viso į bendruomenę buvo pritraukta per 16 tūkst. eurų.

Pasak šventėje dalyvavusios Šakių bendruomenių asociacijos pirmininkės Grinos Šnirpūnienės, kiekvienas keturnaujienietis, prisidedantis prie bendruomenės gyvenimo, daro tai dėl gražesnio gyvenimo kaime. Bendruomenės 15-os metų jubiliejaus proga už meilę savam kraštui G. Šnirpūnienė padėkos raštus įteikė A. Narkūnienei, B. Ūsienei ir J. Kažemėkaitytei.

Sintautų seniūnas Kęstutis Birbilas priminė, kad Keturnaujienoje auga pernai pasodintas sodas, linkėjo ir toliau jį plėsti, kad šventei rengti obuolių nepritrūktų.

Šiais metasi ne tik gausiai užderėjo obuolių, bet ir Keturnaujienos kaimo šeimininkių pyragų, kurių visų pagrindinis ingredientas – obuoliai. Visoms šeimininkėms buvo įteikti simboliniai moliniai obuoliukai.

Kokia gi šventė be loterijos! Laimėtojai namo išsinešė gardžios obuolienės, o pagrindinį prizą – triušį – laimėjo sintautiškis Deividas Barauskas.

Renginio vedėjai Justina ir Giedrius dėkojo visiems, prisidėjusiems prie šventės rengimo, ypač parduotuvės „Nostalgija“ savininkams Irenai ir Arūnui.

Šventę tęsė Kudirkos Naumiesčio kultūros centro kapela „Liocai“, atlikėjas Paulius Stalionis. Šventės dalyviai vaišinosi N. Jonaitienės virta sriuba, jau sutemus šildėsi prie laužo, valgė šventinį J. Bielevičienės keptą tortą ir gėrėjosi fejerverkais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.