Penkios savivaldybės – viename žemėlapyje

adventur kvietimas
Asta Saulė ŠULSKYTĖ


Sausio 25–27 d. vyksiančioje tarptautinėje ADVENTUR parodoje Vilniuje turizmo mylėtojų laukia staigmena. Pirmą kartą penkios savivaldybės – Šakiai, Marijampolė, Vilkaviškis, Kazlų Rūda ir Kalvarija – kartu dirbs viename stende ir bendrai pristatys Suvalkijos kraštą.  

Pasak Šakių turizmo informacijos centro direktorės ir šios idėjos sumanytojos Ievos Bernotaitės, parodos metu bus pristatytas naujas Suvalkijos turizmo rinkodaros projektas. Viena iš šio projekto priemonių – Suvalkijos tarmių žemėlapis, kurį kartu kuria penkios savivaldybės. Žemėlapis unikalus tuo, kad kiekvienas regionas jame aprašytas jo tarme, išskirtas miesto centras su tiksliomis jo gatvėmis, populiariausios ir vietinių rekomenduojamos lankytinos vietos bei naujienos (neseniai atsiradę turizmo objektai, tokie kaip Varlių namelis ar Bulvės muziejus). Galime didžiuotis, kad Šakių savivaldybės žemėlapyje pažymėta daugiausiai lankytinų vietų – net 67.

„Šiuo projektu norime parodyti, kad į Suvalkiją galima sugrįžti skirtingais gyvenimo etapais ir kiekvienoje savivaldybėje atrasti ją iš naujo, – įsitikinusi šakietė. – Pavyzdžiui, Kazlų Rūdos savivaldybė, išsiskirianti miškuose sukurtomis rekreacinėmis zonomis ir įvairiais kraštovaizdžio draustiniais, kaip ir Kalvarija, kurioje išskiriama senamiestis, zooparkas ir Molotovo linija, rekomenduojama šeimoms su mažais vaikais. Marijampolės savivaldybėje esančių lankytinų vietų grupė patraukliausia būtų dvidešimtmečiams – tai modernus gatvės menas ir tokie aktyvūs laisvalaikio praleidimo būdai, kaip šuoliai parašiutu ar vandenlenčių sportas. Vilkaviškio savivaldybės turizmo objektai – gamtos ir atminties takai – labiau tiktų ir patiktų dar šiek tiek vyresniam jaunimui. Na, o Šakių rajonas su savo poniškom privilegijom jau taiko į vyresnio amžiaus auditoriją.“

 Beje, šiame unikaliame žemėlapyje bus galima rasti ir Suvalkijos svarbiausių renginių kalendorių, lankytinas vietas, meno objektus, viešojo maitinimo ir nakvynės vietas bei jų adresus. Žemėlapis bus platinamas ne tik penkiose savivaldybėse ir trijuose turizmo informacijos centruose (Kazlų Rūda ir Kalvarija jų kol kas neturi), bet visoje Lietuvoje, todėl planuojama, kad pradinis tiražas sieks 20 tūkst. egzempliorių. Juo bus galima naudotis ir virtualioje erdvėje, nes bus sukurtas ne tik popierinis variantas, bet ir elektroninė žemėlapio versija prieinama internetu, kurią reklamuos specialiai projektui sukurti baneriai, įdėti į įvairias svetaines, bei daug kitų priemonių.

I. Bernotaitės teigimu, šiemet išskirtinis bus ne tik bendras Suvalkijos krašto žemėlapis, bet ir stendas, primenantis fotostudiją, kurioje bus galima fotografuotis – tai šiuo metu yra labai populiaru. Skirtingais laikais prisistatys ir patys turizmo objektų atstovai. Jau numatyta, kad lankytinos Suvalkijos krašto vietos ir renginiai bus reklamuojami per vieną iš šalies radijo stočių.

Projekto koordinatorė atskleidė, kad iliustruoto žemėlapio idėją ji parsivežė prieš keletą metų iš vienos Baltarusijoje vykusios parodos. Ši idėja taip patiko, kad ji ieškojo galimybių panašų pasidarysi, tačiau visi bandymai iki šiol buvo nesėkmingi. Pagaliau pečius surėmus penkioms savivaldybėms, prisidėjus turizmo teikėjams, privatiems rėmėjams ir partneriams, idėją pavyko įgyvendinti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.