Meldėsi už savivaldybę ir jos gyventojus

misios
Nuotr. Šakių dekanato kunigai Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukojo šv. Mišias už Šakių rajono savivaldybę ir jos gyventojus, meldėsi už bendrystę.


Praėjusį antradienį Šakių dekanato kunigai Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukojo šv. Mišias už Šakių rajono savivaldybę ir jos gyventojus. Vėliau su administracijos vadovais dvasininkai aptarė einamus klausimus, tikimasi ateityje dažniau rengti tokius susitikimus.
 
Kas ketvirtį Šakių dekanato kunigai renkasi į susirinkimus, tad prasidėjus naujiems metams antradienį toks susirinkimas vyko Šakiuose. Pirmasis šių metų susirinkimas ypatingas – Šakių dekanato kunigai Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukojo šv. Mišias už Šakių rajono savivaldybę ir jos gyventojus.

Mišių metu Šakių dekanato dekanas kan. Donatas Jasulaitis kvietė nuoširdžia malda palaikyti rajono savivaldybę ir čia dirbančius bei melstis už viso rajono gyventojus. Dvasininkas, pasveikinęs susirinkusius kunigus, kvietė kartu melstis, kad Viešpaties palaima ir malonė lydėtų tarpusavio bendrystę, darbą ir pastangas dėl mūsų savivaldybės ir jos žmonių.

Pamokslą sakiusio kan. Donato Jasulaičio nuomone, jei valdininko darbas tampa rutina, jeigu valdininkas vadovaujasi tik sausu nuostatų rinkiniu, o į vykdomas savo funkcijas neįneša širdies, krikščioniškos meilės ir gerumo, tada jis tampa tik girgždančiu ir kitiems nervus gadinančiu darbuotoju.

Po šv. Mišių rajono dvasininkai su administracijos vadovais pasidalino įžvalgomis apie parapijiečių aktyvumą, lankymąsi bažnyčiose. Daugumoje dekanato parapijų parapijiečių mažėja dėl dviejų tendencijų: augantis mirštamumas ir išvažiavimas gyventi į miestus ir užsienį.

Toks dvasininkų susitikimas su rajono vadovais pirmasis, rajono meras Edgaras Pilypaitis pakvietė pasvarstyti ir planuoti ateityje dažnesnius susitikimus, galbūt maldos pusryčius ar pan.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.