„Jievaro tilto“ laureatais pripažinti „Pynės“ šokėjai

jievaras lauretai
V. Venslovaičio nuotr. Respublikinio vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių grupių festivalio-konkurso „Jievaro tiltu 2019“ laureatai – Šakių kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupė „Pynė“, vadovaujama Vitalijos Venienės.


Šeštadienį Šakių kultūros centre vyko respublikinis vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių grupių festivalis-konkursas „Jievaro tiltu 2019“, skirtas Juozo Lingio 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Jame susirungė 11 liaudiškų šokių kolektyvų iš Vilkaviškio, Anykščių, Joniškio, Punsko, Šiaulių, Panevėžio, Akmenės ir mūsų rajono.
 
Kompetentinga komisija, kurią sudarė Lietuvos nacionalinio kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus choreografijos specialistė Gražina Kasparavičiūtė (komisijos pirmininkė), Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės liaudiškų šokių ansamblio „Neris“ meno vadovė ir choreografė   Nijolė Ritvienė bei Kauno choreografų asociacijos „Terpsichorė“ ir Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblio „Žilvitis“ vadovas Edgaras Šnipaitis, pasidžiaugė puikiais visų kolektyvų pasirodymais. Komisijos nariai vertino artistiškumą, šokėjų meninį lygį, sceninę kultūrą, šokio pasirinkimą, įtaigumą ir net akių blizgesį, t.y. šoka „valdiškai ar iš širdies“. Jie prisipažino, kad išrinkti pačius geriausius buvo nelengva.

Festivalio-konkurso „Jievaro tiltu 2019“ laureatais vienbalsiai pripažinti Šakių kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupės „Pynė“ (vadovė Vitalija Venienė) šokėjai. Jiems įteiktas 200 eurų prizas. Nominacija „Už išraiškingiausiai atliktą Juozo Lingio šokį“ atiteko Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro šokių studijos jaunimo grupei „Vyželė“.

Visi festivalyje-konkurse dalyvavę kolektyvai apdovanoti Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus padėkomis ir suvenyrais bei Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus Sauliaus Liausos padėkos raštais. Prizinių vietų laimėtojams skirti ir piniginiai prizai, kuriuos įsteigė festivalio-konkurso „Jievaro tiltu 2019“ organizatorius – Šakių kultūros centras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.