Ir Šakiuose tėčiai skaitė vaikams

teciai skaito
Nuotr. Manto Puskunigio skaitomų istorijų noriai klausėsi edukacinėje bibliotekos erdvėje įsikūrę mažieji.


Šakių viešoji biblioteka prisijungė prie nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuojamos akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ ir vaikus, artėjant Tėvo dienai, pakvietė į netradicinį susitikimą su trim žinomais tėčiais – Vaidu Balčiūnu, Mantu Puskunigiu ir Juliumi Šedbaru.
 
Šakių viešosios bibliotekos direktorė Kristina Lebedžinskienė, sveikinusi susirinkusius mažuosius klausytojus, pirmiausiai į juos pati prabilo eilėraščiu, kalbėjo apie knygose slypinčius dalykus, o vėliau pristatė ir akcijoje sutikusius dalyvauti tėčius. Beje, juos prikalbinti nebuvo sunku – visi noriai sutiko vaikams paskaityti knygeles bei teigiamai atsiliepė apie šią iniciatyvą.

Štai trijų vaikučių tėtis M. Puskunigis, kurį į biblioteka atlydėjo visos atžalos ir žmona, pripažįsta, kad nors dažniau knygeles namuose skaito mama, bet ir jam jos nesvetimos, o vaikai noriai klausosi įvairių istorijų. Noriai Manto skaitomų knygelių klausėsi ir edukacinėje darželio erdvėje įsikūrę darželinukai.

Šiuo metu keturių vaikų tėtis J. Šedbaras su kitu būreliu vaikų įsikūrė Vaikų literatūros skyriuje. Vyras pripažino, kad anksčiau, kai dukros buvo mažesnės, knygas skaitydavo dažniau, bet juokauja, kad akcija „Tėčiai skaito vaikams“ suartino ir šeimos narius.

„Pabandžiau įsivaizduoti, skaičiau namuose. Ketvirtokė iškart prisijungė, devintokė vėliau“, – atvirauja J. Šedbaras.

Dar kitoje bibliotekos erdvėje su vaikais bendravo, istorijas skaitė ir gydytojas, šešių vaikų tėtis V. Balčiūnas. Kad laikas vaikams neprailgtų, pertraukėlių metu jiems nuobodžiauti neleido bibliotekininkės, tai žaidimą pasiūliusios pažaisti, tai dainelę sudainuoti ir taip ausytes nuo girdėtos istorijos pailsinti.  

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuojama akcija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į nepaprastai svarbų vyrų vaidmenį ugdant atžalas bei didžiulę teigiamą knygas skaitančio tėčio įtaką tolimesnei vaiko raidai.

Tiesa, prie šios akcijos rajone prisijungė ir kai kurios ugdymo įstaigos, kur tėčiai taip pat skaitė vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.