Vasarą pasitiko vaikiškomis pramogomis bei šurmuliu

vaiku diena
Nuotr. Ypač pasiteisinus meno akcijai (tapymui akrilu ant tarp medžių ištemptos plėvelės) Griškabūdyje, ji pakartota ir Paluobiuose.


Daugelyje rajono vietų vasaros sezonas prasidėjo su Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtais renginiais. Šakiai ne išimtis. Sekmadienį J. Lingio parke visi norintys galėjo užsukti į „Vaikystės miestą“, kur netrūko vaikiško klegesio, geros nuotaikos, pramogų ir, žinoma, visus džiugino puikus oras.
 
Tradiciškai į šventę susirinko tiek dideli, tiek maži. Vieni laiką leido klausydamiesi bei stebėdami atlikėjų pasirodymus, kiti stengėsi išbandyti kuo daugiau siūlomų pramogų. Tiesa, be gausybės mokamų paslaugų, buvo siūloma ir gana daug nemokamų, tad kiekvienas galėjo pasirinkti pagal savo skonį ir kišenę.

Štai Šakių viešoji biblioteka lauke įrengė skaityklą ir kvietė pavartyti knygeles, netoliese buvo įkurtos ir kelios edukacinės erdvės, kur vaikai galėjo piešti, konstruoti. Štai parke ant kalniuko įsikūręs Atviro jaunimo centro jaunimas kvietė pažaisti įvairiausius stalo žaidimus, o Šakiečių bendruomenės centro kiemelyje visi norintys galėjo pūsti didžiulius muilo burbulus.

Policijos kiemelyje ypač mažųjų dėmesį traukė policijos bičiulis Amsius. Čia taip pat buvo galima susipažinti ir net pasimatuoti policijos amuniciją, o atsakius į saugaus eismo klausimus – laimėti prizus. Norintys galėjo dėlioti dėliones ar tiesiog pabendrauti.

Prizus laimėti buvo galima ir kituose kiemeliuose. Štai Šakių turizmo ir informacijos centras kvietė sukti ratą ir atsakyti į su turizmu susijusius klausimus, o teisingas žinias pademonstravę gavo atvirlaiškį, kurį Turizmo ir informacijos centras žadėjo išsiųsti laimėtojo pasirinktam žmogui.

Šaškių turnyrą surengė UAB „Lauksva“, o jų įsteigtą prizą – pufą laimėjo „Varpo“ mokyklos penktokas Armandas Šurkus, įveikęs kitus varžovus.

Dar Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse gausus būrys vaikučių dalyvavo Griškabūdyje surengtoje meno akcijoje „Spalvota vaikystė“. Čia mažieji savo kūrybines mintis liejo ne tik su kreidelėmis ant asfaltuoto grindinio, bet išbandė gana įdomią techniką – akrilu tapė ant tarp medžių pritvirtintos plėvelės. Rezultatas pranoko lūkesčius, mat vaizdas gavosi kaip 2 ar 3 D. Ypač palankiai meno akciją įvertino ir miestelėnai, kurių akis vis dar džiugina sukurtas meno projektas.

„Žiūrėsime, kaip mūsų meną atlaikys gamtos sąlygos, bet kol kas viskas laikosi, kultūringas ir jaunimas, niekas nenuplėšyta“, – džiaugėsi R. Amonienė, šią savaitę tokią pat meno akciją tik su kitais vaikais kartojusi ir Paluobiuose.

Tradiciškai nuotaikinga švente vaikams „Šitam dideliam būry“ vasara pasitikta ir Kudirkos Naumiestyje. Čia tiek maži, tiek didesni vaikai su kultūrinės veiklos organizatore Rugile Guzovijūte priešaky ir maišuose šuoliavo, ir lenktyniavo, kas greičiau arbūzą suvalgys ar be rankų ant šakos kabančią spurgą sukrims. Netrūko ne tik atrakcijų, įvairių judrių užsiėmimų, bet ir prizų bei siurprizų, tad netrūko ir gerai nusiteikusių vaikų. Linksmai, su šokiais, pramogomis ir keptais blynais Vaikų gynimo diena paminėta ir Zyplių dvare.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.