Liepalotų kaimo kapela šventė sidabrinį jubiliejų

teviske25
Gausiame draugų, giminių ir artimųjų būryje sekminių sekmadienį sidabrinį jubiliejų atšventė Liepalotų kaimo kapela, kuri muzikuoja jau 25-erius metus. A. Bakaitės nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šie metai rajone kaip niekad gausūs muzikinių ansamblių jubiliejų ir sukakčių. Praėjusį sekmadienį Liepalotuose atšvęstas dar vienas gražus liaudišką muziką propaguojančio kolektyvo  jubiliejus – Liepalotų kaimo kapelos 25-metis.

Sekminių sekmadienį į Liepalotuose vykusį šventinį koncertą, tiksliau, į Liepalotų kaimo kapelos, kuriai visus tuos metus vadovauja Romas Skaizgirys, sidabrinį jubiliejų kaimo kapela sukvietė visus savo bičiulius, buvusius ir esamus kolegas, šeimų narius, kitus kolektyvus. Muzikinius kūrinius svečiams dovanojo ne tik kitos rajono kapelos, bet ir seniai į renginį pakviesti draugai iš Latvijos – Selų dvaro muzikantai (vadovas I. Dukalska). Be jų, renginyje žiūrovus dar linksmino Zyplių dvaro kapela (vadovas Remigijus Poderis), Slavikų kaimo kapela (vadovė Renata Baltrušaitienė), Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro kaimo kapela „Panemunys“ (vadovas Vidas Mureika). O patys šventės šeimininkai atliko pačias gražiausias savo dainas iš viso per ilgus metus groto repertuaro.

Kaip sako Liepalotų kaimo kapelos vadovas ir įkūrėjas R. Skaizgirys, stovintis prie kapelos vairo visus 25-erius metus, suburti kapelą paskatino buvusi kultūros namų vedėja Regina Bartkuvienė, vis prašydama keturių pirmųjų kapelos narių pamuzikuoti įvairiuose renginiuose ir vykti atstovauti Liepalotams ir kituose rajonuose.

„Pradėjom kapelos veiklą nuo keturių narių – mes trys pagrindiniai ir mano sūnus Tomas būgnais grojo. Vėliau mūsų būrelis išaugo iki dešimties, dabar su jauniausiu kolektyvo nariu, vienuolikmečiu anūku būgnininku Emiliu kapelą sudaro vienuolika narių“, – pasakojo R. Skaizgirys.

Kaip sako vadovas, pradėję koncertuoti keturiese – trys akordeonistai ir būgnininkas – netrukus pastebėjo, kad žiūrovai iš kolektyvo tikisi ir laukia platesnio repertuaro, todėl į kapelą pasikvietė daugiau moterų dainininkių. Ir taip 25-erius metus jie grojo liaudišką muziką tiek rajono renginiuose, šventėse, tiek keliaudami po įvairius šalies kampelius, tiek po užsienį.

Anot R. Skaizgirio, kolektyvą subūrė ir suvienijo visų kolektyvo narių meilė muzikai, bendri interesai. Susibūrę draugėn, kapelos nariai ne tik repetuoja, koncertuoja, kuria naujas programas žiūrovams, bet ir keliauja. Per metus kolektyvas turi apie dvidešimt pasirodymų įvairiuose renginiuose – kai kurie iš jų buvę ir tarptautiniai. Yra tekę kolektyvui groti ir Šiauliuose ir Vilniuje, dainų šventėje, o visas išvykas po Lietuvą, vadovas sako, sunku ir išvardyti. Per ilgus muzikavimo  metus kapela tris kartus lankėsi ir grojo Rusijos Federacijos srityje, Lenkijos Goldapo mieste, Danijoje teko dalyvauti festivalyje, kur draugėn buvo sujungta gimnastikos ir folkloro pasirodymai, taip pat teko koncertuoti tarptautiniame festivalyje Prahoje (Čekija) ir Latvijoje, kur koncertavo trijų Baltijos šalių kolektyvai. Kaip vieną iš išskirtinių kapelos pasirodymų R. Skaizgirys įvardija prieš keletą metų buvusį pas prezidentą Valdą Adamkų Turniškių rezidencijoj, kur jiems teko groti netradicinėje aplinkoje.

Sekminių popietę jubiliejų švenčiančiai kapelai gausių sveikinimo žodžių, padėkų negailėjo ne tik į renginį susirinkę bičiuliai, bet ir valdžios atstovai. Sveikinimo žodžius tarė rajono meras Edgaras Pilypaitis, Seimo narys Kęstutis Smirnovas, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Papievienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.