Iš Ispanijos – su sidabro medaliais

smiki smaki ispanijoje
Šakių kultūros centro vaikų dainavimo grupės „Šmiki šmaki“ trio – Veronika Tarnauskaitė, Kipras Stankaitis ir Smiltė Kaminskaitė – džiaugėsi sėkmingu pasirodymu tarptautiniame konkurse „Summer talent league 2019“. Asmeninio archyvo nuotr.

Šakių kultūros centro vaikų dainavimo grupė „Šmiki šmaki“, vadovaujama Aušrinės Stankaitienės ir Jevgenijaus Rutkausko, birželio 16–22 dienomis sėkmingai pasirodė tarptautiniame konkurse „Summer talent league 2019“, kuris vyko viename iš populiariausių Ispanijos kurortų Lloret de Mar.
 
Pirmą kartą tarptautinėje scenoje pasirodžiusiai „Šmiki šmaki“ solistei Veronikai Tarnauskaitei ir „Šmiki šmaki“ trio – Veronikai Tarnauskaitei, Smiltei Kaminskaitei bei Kiprui Stankaičiui – teko susirungti su jaunaisiais atlikėjais iš Maltos, Gruzijos, Ispanijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Vokietijos ir Lietuvos. Šakiečius lydėjo sėkmė. Tiek „Šmiki šmaki“ solistė, tiek ir trio laimėjo antrąsias vietas. Iš konkurso jie grįžo su sidabro medaliais, diplomais ir daugybe įspūdžių. Pasak A. Stankaitienės, jie dar kartą pasitikrino, kad moka kalbėti vaikų kalba – gražu žiūrėti, kaip laisvai bendrauja kartu stovintys maltiečiai, kurie kalba sava kalba, gruzinai, kurie moka rusiškai, bet nekalba angliškai, ir lietuviai, kurie nesupranta rusiškai, bet supranta angliškai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.