Neįgaliųjų vasarinis pasibuvimas kartu

neigalieji sale
Gausiai susirinkę rajono neįgaliųjų draugijos organizacijos nariai kartu praleido popietę, sulaukė rajono vadovų ir svečių sveikinimų, klausėsi koncerto. D. Pavalkio nuotr.


Liepos 26 d. Šakių kultūros centre vykusiame neįgaliųjų draugijos renginyje „Rugelio dovanos“ gausiai iš viso rajono susirinkę šios organizacijos nariai pasidžiaugė metų darbų rezultatais, klausėsi šaunių muzikantų koncerto, netrūko ir padėkų seniūnijų koordinatoriams.
 
Praėjusio penktadienio popietę rajono neįgalieji rinkosi į tradicinį metų renginį. Jis vyko šv. Onos dieną (liepos 26 d.), tad neįgaliųjų draugijos pirmininko pavaduotoja Edita Zabramskienė priminė su Oninėmis siejamas tradicijas: „Iki šios dienos baigiami patys sunkiausi ir didžiausi vasaros darbai bei galima džiaugtis tų darbų rezultatais.“

Kalbėta ir apie šios nevyriausybinės organizacijos darbų rezultatus, kuriais pasidžiaugti atvyko Seimo narės Irenos Haase padėjėjai Kristina Buragienė ir Gintautas Lenkas, rajono savivaldybės mero pavaduotojas Darius Jakavičius, Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Pilypaitytė, laikinai einanti skyriaus vedėjos pareigas.

„Šitos draugijos misija yra nepamatuojama. Kokius jie daro gražius darbus dėl jūsų, dėl jūsų artimųjų, dėl visos savivaldybės gyventojų. Neatsitiktinai Lietuvos neįgaliųjų draugija įkurta maždaug vienu metu, kaip ir Lietuvos persitvarkymo sąjūdis. Draugija šiais metais švęs 31-erių metų veiklos sukaktį. Kiek daug pasiekta: įtikinote visuomenę, kad jūs nesate kitokie. Atsirado pandusų, automobilių aikštelių, kitų vietų, kurios yra pritaikytos neįgaliesiems. Organizuojami renginiai, kuriasi užimtumo ir dienos centrai. Noriu jums palinkėti, kad ir toliau būtumėte kartu, bendrautumėte, spręstumėte problemas. Siūlykite ir mums, savivaldybės vadovams, kaip mes galime padėti. Tik kalbėdamiesi galime išspręsti daug problemų“, – sakė vicemeras.

Asta Grigaitienė rajono neįgaliųjų draugijos narius prieš dešimtmetį subūrė į ansamblį „Siesartis“, kuris aktyviai koncertuoja ne tik rajone, bet ir už jo ribų, už tai vadovei buvo nuoširdžiai padėkota.

Beveik kiekvienoje rajono seniūnijoje yra koordinatoriai, kurie draugėn telkia seniūnijų neįgaliuosius. Vienuolikai tokių entuziastų E. Zabramskienė taip pat dėkojo už pagalbą ir palinkėjo sėkmės darbuose.

Savo dainas šventės dalyviams dovanojo Plokščių krašto muzikantai (vad. A. Grigaitienė), Lukšių kultūros centro vokalinė grupė „Daina“ (vad. Remigijus Poderis) bei svečiai iš Vilkaviškio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.