„Auksinio proto“ žaidimas iš Zyplių persikėlė į Šakius

panoviai auksinis protas
Pirmąjį žaidimą Šakiuose laimėjo „Panovių“ komanda, kurios sudėtyje šiame sezone žaidžia (iš kairės į dešinę) Viltė Miliūnaitė, Saulius Jazukevičius, Aida Celskytė, Diana Jazukevičienė, Birutė Bendoraitienė ir Danutė Aniulienė. Organizatorių nuotr.

Nuo rugsėjo 10 d. Lietuvos miestuose ir miesteliuose prasidėjo gyvas „Auksinio proto“ žaidimas.  Tokį laisvalaikio leidimo būdą pamėgusių Šakių rajono gyventojų šįkart laukė naujovė. XII sezonas vyks ne, kaip buvo įprasta, Zyplių dvare, o Šakių kultūros centre.
 
Pasidomėję, kodėl žaidimas persikėlė į Šakių kultūros centrą, sužinojome, kad „Auksinį protą“ paliko keletą sezonų iš eilės jį vedęs Dominykas Černulis, todėl buvo suskubta ieškoti ir naujos erdvės, ir naujo vedėjo. Pasak Juditos Ambrasienės, kuri vedė praėjusį žaidimo Protų lyga, arba „Ko nežino Kazys?“ sezoną, gyvas „Auksinio proto“ žaidimas buvo patikėtas jai.

„Kadangi į žaidimą Protų lyga, arba „Ko nežino Kazys?“ užsiregistravo tik viena komanda, teko atšaukti naujo sezono žaidimus, todėl gavusi pasiūlymą vesti gyvo „Auksinio proto“ žaidimą sutikau, nes nenorėjau pavesti šio žaidimo komandų“, – pasakojo J. Ambrasienė, kuri praėjusį penktadienį buvo oficialiai patvirtinta kaip žaidimo vedėja.

Naują gyvo „Auksinio proto“ sezoną pradėjo penkios komandos: „Atrakcija“, „Panoviai“, „Mes“, „Žalia siera“ ir žaidimo naujokai – komanda „Šansas“. Tiesa, pirmame žaidime nedalyvavo komanda „Vėjas“, tačiau jos žaidėjai žadėjo prisijungti vėliau. Kaip informavo J. Ambrasienė, norintys save išbandyti žaidime dar gali suburti savo komandą ir prisijungti. Žaidimas vyks kiekvieną antradienį Šakių kultūros centre.

Pirmąjį žaidimą Šakiuose laimėjo „Panovių“ komanda. Antrą vietą užėmė „Atrakcijos“ žaidėjai. Trečioje vietoje – „Mes“. Ketvirtą–penktą vietas pasidalijo vienodą balų skaičių surinkusios komandos „Žalia siera“ ir „Šansas“.

Atsirado galimybė matyti, kaip žaidžia kitos komandos visoje šalyje – po pirmo turo rezultatai gaunami iš visos Lietuvos. Tai leidžia savo komandos žinias palyginti su dar kelių šimtų komandų žiniomis. Žaidimas tampa gyvesnis ir įdomesnis. Gyvas „Auksinio proto“  žaidimas nuo TV žaidimo skiriasi tuo, kad pirmasis yra komandinis, o antrajame žaidžiama individualiai. Gyvo žaidimo dalyviai tiesiog susirenka gerai praleisti laiką, o TV žaidime visi kovoja dėl pagrindinio prizo – fantastiškos kelionės.

Beje, žaidimo vedėja ieško savanorio, kuris galėtų pagelbėti jai peržiūrint komandų atsakymų lapelius, reikalui esant, net ir pravesti žaidimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.