Šakiuose skambės krikščioniška muzika

sielos festivalis
VšĮ „Gerosios Naujienos centras“ direktorius Remigijus Jucevičius kvietė lapkričio 16d. į šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalį „Sielos 2019“, kuris vyks Šakiuose, ir tikino, kad atlikėjų muzika palies kiekvieno širdį. D. Pavalkio nuotr.


Lapkričio mėnesį Šakiuose bus rengiamas jau 18-tas šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis „Sielos 2019“. Festivalio organizatoriai, pakvietę spaudos atstovus, verslininkus, atskleidė šio renginio idėją ir tvirtino, kad festivalio pagrindinis tikslas – supažindinti visuomenę su šiuolaikine krikščioniška muzika ir skatinti bei padrąsinti tuos žmones, kurie kuria tą muziką.
 
Kaip pasakojo festivalio organizatorius, VšĮ „Gerosios Naujienos centras“ direktorius ir radijo soties XFM direktorius Remigijus Jucevičius, šis festivalis keliauja iš miesto į miestą, o šiemet atvyksta į Šakius.

„Yra daug jaunimo, kurie dalyvauja bažnyčios liturginiame gyvenime, groja įvairaus stiliaus muziką, bet lieka neišgirsti. Jaunimas ir pats rašo giesmes, o scenoje su savo bendraamžiais dalijasi tikrosiomis bei amžinosiomis vertybėmis bei savo tikėjimo kelione“, – kalbėjo renginio organizatorius.

Į Šakiuose vyksiantį festivalį planuojama pakviesti apie 40 atlikėjų ir kolektyvų iš visos Lietuvos. O šiųmečio festivalio svečiai – grupė iš Jungtinės Karalystės „Audacious“.

Pasak organizatorių, festivalis numatomas surengti net trijose vietose: Šakių kultūros centre, „Varpo“ mokykloje bei Evangelikų liuteronų bažnyčioje, kur vyks šlovinimo koncertas. Festivalio organizatoriai prieš renginį organizuos kūrybinį konkursą, kuriame dalyvauti pakvies ir rajono moksleivius bei jaunimą: per įvairias meno formas kvies atskleisti Švento Rašto eilutę „...ir jūs rasite savo sieloms atgaivą“.

„Norim, kad žmonės būtų kuo daugiau atviri širdimis ir Dievui, ir artimui. Šitas festivalis yra ekumeninis, apjungiantis ir katalikų, ir protestantų, ir kitų krikščionių konfesijų atstovus“, – tvirtino R. Jucevičius.

Pirmąkart „Sielos“ muzika suskambo 2002 m. Plungėje, pernai festivalis atkeliavo į Jonavą ir sutraukė per tūkstantį žiūrovų. Specialiai festivaliui yra sukuriami marškinėliai bei pagaminamos apyrankės, o festivalio žiūrovai festivalį galės paremti auka nuo septynių eurų. Labiausiai jaunimui patikusi grupė bus apdovanota „Dovydo“ skulptūra (aut. Vytautas Narbutas).

Organizatoriai pasidžiaugė, kad festivalį „Sielos“ sutiko paremti rajono savivaldybė, o festivalio globėju mielai sutiko tapti jo Ekselencija Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis. Organizatoriai tikisi, kad festivaliu susidomės ir rajono moksleivija, jaunimas, visuomenė, taip pat laukia rėmėjų, kurie finansiškai paremtų festivalį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.