Šokių vakarai – ne tik šakiečiams

sokiu vakarai
Šį mėnesį Šakių kultūros centre pradėti organizuoti šokių vakarai skambant gyvai muzikai. Pasak jų sumanytojos ir organizatorės, folkloro kolektyvo „Šakija“ vadovės Virginijos Snudaitienės, tai Šakiuose ne naujovė, nes tokie šokių vakarai buvo rengiami ir anksčiau, tik, prasidėjus centro rekonstrukcijai, buvo keletui metų sustabdyti.
 
V. Snudaitienė sako, kad šiems šokių vakarams apibūdinti labiau tiktų žodis rabaksai (taip anksčiau mūsų seneliai ir proseneliai šokius vadino), kuriuose groja gyva muzika, nes vyresnio amžiaus žmonėms įrašo, kaip jaunimui, nepaleisi. Tad ne paslaptis, tenka tartis su rajono pop ir liaudiškos muzikos kolektyvais, kad šie kol kas šokiuose pagrotų iš idėjos. Organizatorė labai dėkinga kriūkiečių duetui Margaritai ir Alfonsui, romantinės instrumentinės muzikos grupei „Repriza“, Slavikų, Zyplių dvaro, Briedžių laisvalaikio salės liaudiškos muzikos kapeloms, Girėnų muzikantams, Kidulių dvaro grupei „Draugai“, Griškabūdžio kultūros centro folkloro ansambliui „Nova“, Valdui Pališkiui ir jo sūnui, kurie atvyksta po darbo ir koncertuoja už ačiū ir kavos puodelį.

Pasak V. Snudaitienės, sumanymas toks, kad kiekvieną ketvirtadienį šokiuose nuo 18 iki 22 val. grotų po du kolektyvus, kurie vienas kitą pakeistų. Planuojama, kad iki Naujųjų metų rabaksai vyks ketvirtadieniais, o po Naujųjų renginio sumanytoja tikisi perkelti juos į penktadienius ir ieškoti finansavimo, kad grupėms nors minimaliai būtų atsilyginta už jų pasirodymus.

Be to, šokių vakarų metu kultūros centre veikia kavinukė, kur galima išgerti kavos ar šampano, suvalgyti pyragėlį. V. Snudaitienė džiaugiasi, kad kol kas dalyvių skaičius nemažėja, pasišokti atvyksta iki 50 vyresnio amžiaus žmonių ir senjorų. Jos teigimu, iš jų gal tik 10 šakiečių, o kiti suvažiuoja iš Tauragės, Jurbarko, Kauno ir netgi Jonavos, ir visi kultūringi, gražūs, pasipuošę, su pirmu muzikos akordu sukasi šokio sūkury.

„Čia, matyt, kaip vieni be žvejybos negali, tai kiti – be šokio“, – pasakojo renginio organizatorė, pabrėždama, kad nė vienas vakaras nepraeina be valso, kurį kai kurie šio šokio mėgėjai šoka batus pasivaškavę, kad geriau slystų.

Įėjimas į šokių vakarą kainuoja 5 eurus, tačiau, pasak V. Snudaitienės, nebūtina čia šokti, galima ateiti pasiklausyti gyvo garso koncerto, kurį atlieka mūsų krašto muzikantai, pasėdėti jaukioje aplinkoje ar atsigerti kavos kavinukėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.