Senjorai panoro daugiau sužinoti apie internetą

senjoru biblioteka
Akcija „Senjorų dienos internete“ sulaukė ir šakiečių dėmesio: visą savaitę jie mokėsi drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, pažinti grėsmes ir netikras žinias, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis elektroninėmis paslaugomis. D. Pavalkio nuotr.

Pernai sėkmingai startavusi akcija „Senjorų dienos internete“ sugrįžo ir šiemet. Visą praėjusią savaitę Šakių viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose vyresnio amžiaus žmonės tobulino savo skaitmeninius įgūdžius – kasdien tiesioginės transliacijos iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos metu klausėsi parnešimų aktualiomis temomis, galėjo užduoti ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus.
 
Tiesioginės transliacijos prasidėjo spalio 21d. 11 val., jas vedė gerai žinomas žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas. Pirmą dieną, pasikvietęs ekspertą, aptarė bene aktualiausią senjorams temą – elektroninio recepto naudą, o apie technologijų pagalbą ir naudą sportuojant patarimus dalino aerobikos Lietuvoje pradininkė Joana Bartaškienė. Pasak Šakių viešosios bibliotekos darbuotojos Kristinos Stankevičienės, šios transliacijos paklausyti susirinko apie 20 senjorų.

„Žmonės atėjo pasiklausyti ir kitų temų, pavyzdžiui, kaip technologijos padeda planuoti keliones. Lietuvos bankų asociacijos ir finansų ekspertai pasidalino paprastais ir praktiškais patarimais, kaip internete saugiai atlikti pinigines operacijas. Naudinga žmonėms buvo išgirsti, kaip saugiai bendrauti socialiniuose tinkluose“, – pasakojo K.Stankevičienė.

Paskutinę dieną norintys galėjo pasiklausyti kur kas praktiškesnės temos – apie išmanųjį daržą. Patarimais ir rekomendacijomis apie sodo paruošimą žiemai dalinosi dr. Algirdas Amšiejus.

Transliacijų vedėjas H.Vaitiekūnas paminėjo, kad ir pasibaigus akcijai „Senjorų dienos internete“ ji nesustoja: „Kreipkitės į savo vietovės bibliotekininkus, manau, jie visuomet ras galimybę ir padės surasti visą reikiamą informaciją apie tai, kaip naudotis kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais.“

Užkalbinta šakietė Nijolė Aleksienė, atėjusi pasiklausyti ne vienos temos, tvirtino, kad yra nuolatinė Šakių viešosios bibliotekos skaitytoja.

„Man apie informacines technologijas dar trūksta žinių, todėl ir atėjau pasiklausyti tiesioginių transliacijų. Jose dalyvavę savo sričių specialistai ir žinomi Lietuvos žmonės man priminė, kuo turėčiau labiau domėtis, į ką dar labiau gilintis ir tobulėti“, – sakė N. Aleksienė ir pridūrė, kad yra filmofilė ir savarankiškai išmoko, kaip internete susirasti ir žiūrėti filmus bei kaip naudotis Viber programėle, kad galėtų bendrauti su dukra, esančia užsienyje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.