Kalėdomis pakvipo Gelgaudiškio dvaro prieigos

eglute gelgaudiskyje
Gelgaudiškio dvaro rožyno centre stovinti eglutė netradicinė – karkasas iš girliandų, o viduje dideli įvairių geometrinių formų šiaudiniai žaislai. L. Poškevičiūtės nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Priešpaskutinę lapkričio dieną bene pirmieji rajone eglutę, netgi visą eglučių parką, įžiebė gelgaudiškiečiai. Šventę papildė įspūdingas ugnies šou, šurmuliavo kalėdinė mugė, šventė pritraukė šimtus žmonių ne tik iš rajono, bet ir iš anapus Nemuno.

Penktadienio rytas visai nedžiugino, greičiau priminė rudenį nei tinkamą metą įžiebti eglutes, tačiau vakarop išsigiedrijo, spustelėjo nedidelis šaltukas, gelgaudiškiečiai bei miesto svečiai plūdo prie Gelgaudiškio dvaro.

Tiesa, dvaro prieigos atrodė itin paslaptingai: visur buvo ganėtinai tamsu, grojo kalėdinė muzika, retkarčiais šmėsteldavo prožektorių šviesos. Tik nedideliuose nameliuose virė šioks toks gyvenimas – tai mugės prekeiviai siūlė pasivaišinti kava, įsigyti kepinių, žiemai paruoštų daržovių, vilnonių kojinių, Advento vainikų ar žaislų.

Lygiai septintą valandą vakaro visą šį paslaptingumą nutraukė Kalėdų sergėtojai („Viduramžiai LT“ komanda). Keturi fakyrai, pasipuošę išskirtiniais kostiumais, aukurų apšviestoje erdvėje šokiais pasakojo meilės istoriją. Šokiui mistikos ir paslaptingumo suteikė jų rankose laikomi įvairūs degantys įrankiai: fakelai, grandinės, lazdos. Ši ugnies šou misterija nepaliko abejingų.

Tačiau atskubėjęs Kalėdų Senelis paaiškino, kad laikas įžiebti Gelgaudiškio dvaro rožyno centre stovinčią eglutę. Visiems garsiai suskaičiavus iki trijų – sužibo eglutė, nušvito visas dvaro parkas, dar 12 papuoštų eglučių – tiek, kiek metuose mėnesių. Jas, kaip ir kasmet, papuošia įvairios Gelgaudiškio miesto įstaigos, kiekviena eglutė savotiškai atspindi įstaigos veiklą. Štai UAB „Gulbelė“ eglutę papuošė baltomis gulbėmis, iš medžio žaislus pagamino ir vieną eglutę išpuošė Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“, kūrybingai savo eglutes papuošė ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras, vaikų darželis „Eglutė“ ir kitos įstaigos, o „Kaimynų eglutė“ pasidabino žaislais iš šiaudų.

Nors nedidelis šaltukas ir žnaibė skruostus, bet nei vaikai, kurių čia susirinko bene daugiausiai, nei suaugę neskubėjo namo, šventinę nuotaiką pajusti padėjo grupės „Pop du “ atlikėjai.

Puikų kalėdinių eglučių parko įžiebimo renginį suruošęs Gelgaudiškio kultūros centras kvies eglučių parką aplankyti visą mėnesį, kiekvieną vakarą jis švies tūkstančiais lempučių, skambės Kalėdų muzika, o penktadieniais ir šeštadieniais veiks mugė.

Kalėdinių eglučių parkas Gelgaudiškyje sukuriamas jau ketvirti metai ir Kalėdomis rajone pirmiausiai pakvimpa būtent čia.

„Norime, kad žmonės šventinę nuotaiką pirmiausiai pajustų atvažiavę pas mus. O šiais metais šventė sutraukė dar daugiau žmonių, nes kalėdinių eglučių parko įžiebimo šventė tampa tradicine. O mes, organizatoriai, stengiamės kasmet susirinkusius nustebinti vis kitokia programa“, – sakė Gelgaudiškio kultūros centro direktorė Diana Šležienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.