Kvietė įžiebti širdies šilumą

adventine popiete1
Rami ir šilta Advento popietė subūrė Šakių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos narius ir bičiulius. A. S. Šulskytės nuotr.


Šventiniu laikotarpiu netrūksta susitikimų, kuriuose apžvelgiama praėjusių metų veikla, pasidžiaugiama nuveiktais darbais. Ne išimtis ir Šakių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrija, kuriai vadovauja Antanina Dabravolskienė.
 
Šios bendrijos Adventinė popietė prasidėjo jos narių kukliu šventiniu pasirodymu apie keturias žvakes (ramybę, tikėjimą, meilę ir viltį) – trumpu kalėdiniu palinkėjimu visiems susirinkusiems įžiebti šilumą širdies ir rasti laimės kelią.

„Labai smagu dirbti su šiais žmonėmis, nes jie labai geri“, – džiaugėsi bendrijos narius dramos mokanti Šakių kultūros centro režisierė Gražina Guzovijienė. – Kiekvieno susitikimo su jais metu pasikrauni teigiamos energijos.“

Ji visos bendrijos narių vardu įteikė A. Dabravolskienei tradicinį Advento vainiką, kad ši Kūčių vakarą, uždegusi žvakeles, pasidžiaugtų jų šviesa ir juos visus prisimintų.

Popietės metu buvo galima pasigrožėti bendrijos narių sukurtais tapybos, keramikos ir batikos darbais, atvirukais ir netgi eglutės žaisliukais. Dailės juos mokanti mokytoja Audronė Vorevičienė dėkojo už prasmingus susitikimus ir norą išbandyti vis kažką naujo.

„Ko jie besiimtų, viskas išeina, nes tai labai nuoširdūs ir paprasti žmonės“, – gyrė mokytoja.

Po prasmingų šventinių palinkėjimų netrūko sveikinimų bei simbolinių dovanėlių vieni kitiems, o šventinis pasibuvimas tęsėsi prie arbatos puodelio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.