Kraštiečių susitikimas Vilniuje darbingas ir viltingas

Į tradicinę Vilniaus zanavykų bendrijos metinę sueigą šiemet sugužėjo gerokai per 100 kraštiečių iš Vilniaus, Panevėžio Kauno bei Šakių. Aptarti šių metų darbai, kalbėta, kaip papildyti bendrijos gretas.

Šiųmetis kraštiečių, gyvenančių sostinėje, susitikimas jau 31-as, tradiciškai vyko Vilniaus mokytojų namuose. Pasveikinęs gausiai susirinkusius bendrijos narius bei svečius, Vilniaus zanavykų bendrijos pirmininkas Kęstutis Vaičiūnas apžvelgė prabėgusius metus ir ateities darbus. Tiesa, kalbėjo šiek tiek su pesimizmo gaidele. Anot jo, nuo vasario planuojama dėl Vilniaus zanavykų bendrijos ateities inicijuoti diskusijas.
 
„Matom, kad bendrija senėja, vyresnieji jau pasitraukia. Kviesim tuos, kuriems dar įdomi mūsų veikla diskutuoti, ieškoti išeičių, kad Zanavykų grupelės veikla Vilniuje neužgestų. Norėtume, kad mūsų gretas papildytų jauni žmonės“, – kalbėjo K. Vaičiūnas ir pridūrė, kad jis jau 10 metų vadovauja bendrijai.

Jo nuomone, pirmininkas taip pat turėtų keistis, reikia duoti ir kitiems pasireikšti, kiti galbūt kitaip mato bendrijos veiklą. Po tokių pasvarstymų, K. Vaičiūnas supažindino su šiais metais suplanuotais bendrijos darbais: bendrija inicijavo ir kovo mėnesį dienos šviesą turėtų išvysti Gražinos Tulauskaitės, kilusios iš Lekėčių, poezijos rinktinė. Šių metų planuose – pažintinio maršruto į Valkų kalvas užbaigimo darbai, dar reikia sudėti rodykles į šią vietą nuo Kriūkų, Morkų kaimo pusės, sudėti informacinius stendus.

„Kitais metais norime kartu su „Pėsčiųjų asociacija“ surengti žygį partizano Julijono Būtėno keliu – nuo nusileidimo parašiutu vietos Kazlų Rūdos miške, tarp Papilvio ir Kajackų kaimų, iki Lekėčių seniūnijos Rūdšilio girioje esančio bunkerio, kuriame jis 1951 metų gegužės 22 d. didvyriškai žuvo“, – ateities planus vardijo K. Vaičiūnas.

Vilniečius pasveikinti vyko ir grupelė šakiečių: kultūros atstovai, bibliotekos darbuotojai. Susitikime savo dainomis kraštiečius džiugino liepalotiškis Gytis Ambrazevičius su draugais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.