Laukia penki ilgieji savaitgaliai

Kraštiečius, kurie mėgsta ilguosius savaitgalius, praėję metai džiugino penkis kartus. Šie metai ne blogesni – net penkios šventinės nedarbo dienos papuls pirmadienį arba penktadienį ir leis pasimėgauti trijų dienų savaitgaliu.

Pirmasis ilgasis savaitgalis numatomas per šv. Velykas, kurios šiemet bus švenčiamos balandžio 12 ir 13 dienomis. Tad, prisidėjus pirmadienį antrajai šv. Velykų dienai, turėsime tris laisvas dienas.
 
Papildomą poilsio dieną ir dar vieną ilgąjį savaitgalį dovanos gegužės 1-oji – Tarptautinė darbo diena. Nors ir buvo pasigirdę siūlymų šią dieną išbraukti iš šventinių dienų sąrašo, ji bus minima penktadienį, tad kartu su savaitgaliu ilsėsimės tris dienas iš eilės.

Dar vieną ilgąjį savaitgalį padovanos liepos 6-oji – Lietuvos valstybės diena, šiemet ji bus minima pirmadienį.

Kitas ilgasis savaitgalis numatomas spalio 31–lapkričio 2 dienomis. Artimųjų kapus šiemet galėsime lankyti dvi dienas – sekmadienį (Visų šventųjų dieną) ir pirmadienį (per Vėlines).

Kūčios ir šv. Kalėdos, kaip ir pernai, bus švenčiamos keturias laisvas dienas: gruodžio 24–27d., nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Tai bus penktasis ilgasis šių metų savaitgalis.

Po vieną laisvą dieną šiais metais turėsime per Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją (ketvirtadienį), ir Jonines, birželio 24-ąją (trečiadienį). O štai Vasario 16-oji ir Žolinės šiemet bus švenčiamos sekmadienį ir šeštadienį, tad papildomų laisvų dienų nepadaugės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.