Tarp „Krašto aukso“ nugalėtojų – ir dvi rajono bendruomenės

krasto auksas apdovanojimai
Dalijos Černeckienės vadovaujamas Briedžių bendruomenės centras apdovanotas už projektą „Kūrybinė stovykla Briedžių krašto jaunimui ir vietos gyventojams“. Organizatorių nuotr.

Vasario 16-ąją Liudvinave (Marijampolės sav.) už sėkmingai įvykdytus projektus apdovanoti Žemės ūkio ministerijos inicijuoto konkurso „Krašto auksas“ Marijampolės apskrities nugalėtojai,tarp kurių Briedžių ir Griškabūdžio bendruomenės.
 
Apdovanojimų atrankos komisija išrinko po devynis kiekvienos apskrities nugalėtojus. Vertindama pretendentus, didelį dėmesį skyrė jų verslumui bei tam, kokia projektų nauda visuomenei.

Marijampolės apskrities nugalėtojai praėjusį sekmadienį buvo pakviesti į Liudvinavą, vieną iš 2019 m. Mažųjų Lietuvos kultūros sostinių.

Briedžių bendruomenės centras, vadovaujamas Dalijos Černeckienės, buvo apdovanotas už projektą „Kūrybinė stovykla Briedžių krašto jaunimui ir vietos gyventojams“. Zyplių dvare buvo organizuota penkių dienų stovykla Briedžių krašto jaunimui. Jie mokėsi kurti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio suvenyrus bei modernius meno kūrinius iš medžio, akmens, keramikos, metalo.

„Šis įvertinimas yra įpareigojantis ir toliau dirbti, nenustoti. Džiaugiamės, kad buvom pastebėti“ , – kalbėjo D. Černeckienė.

Griškabūdžio bendruomenės centras (pirmininkė Agnė Paškauskienė) įvertintas už projektą „Griškabūdžio miestelio kultūros savitumo išsaugojimas“ – už sukurtus lankstinukus „Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčia“ ir „Jono Jablonskio tėviškė“ bei informacinius stendus, kurie pastatyti prie svarbiausių lankytinų miestelio vietų.

„Džiaugiuosi įvertinimu. Kaip tik mano, kaip pirmininkės, kadencijos pabaiga. Kadencijos pabaigai šis apdovanojimas – tokia vyšnaitė ant torto, labai smagu“, – džiaugsmo neslėpė A. Paškauskienė.

Nugalėtojus išrinko Apdovanojimų atrankos komisija, „Facebook“ paskyroje „Krašto auksas“ visuomenė balsavo už savo favoritus. Marijampolės apskrities gyventojų simpatijos atiteko Šakių rajono Griškabūdžio bendruomenės centrui, jis gavo kvietimą apsilankyti Vytauto SPA centre Birštone.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.